Richard Dungworth: Muumipeikon ystävät

Muumipeikon ystävät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muumikirjoja julkaistaan vuodessa varmaankin kymmenkunta. Yksi näistä sarjoista on brittikustantamo Puffinin sarja, joka sovittaa Tove Janssonin kuvituksia nuoremmille lapsille tarkoitetuiksi kirjoiksi uusilla teksteillä.

Muumipeikon ystävissä Muumipeikko on surullinen. Nuuskamuikkunen on lähdössä talveksi pois ja Muumipeikko miettii, ettei mikään ole kivaa ilman Nuuskamuikkusta. Hän kuitenkin huomaa, että hänellä on paljon muitakin ystäviä, joiden seurassa hän pärjää vaikka Nuuskamuikkunen lähteekin.

Parhaimpana puolena kirjassa on Tove Janssonin kuvitus. Muumit ovat selkeitä, ilmeikkäitä ja jännittäviä. Hahmot tulevat hyvin esiin sivujen värimaailmasta, jossa jokaisella sivulla on yksi hallitseva väri.

Kirja tarjoaa ehdotuksia mitä tehdä, kun ikävöi jotakuta, kuten ulkoilu ja muiden kanssa leikkiminen. Vaikka kummatkin ovat sinällään hyviä ehdotuksia, tuntuvat tarjotut ehdotukset kurjalta tilanteessa, jossa lapsella ei ole monia ystäviä. Siksi en suosittelisi kirjaa yksinäisille lapsille.

Muumipeikon ystävät on kokonaisuudessaan kiva lastenkirja. Se toimii varmasti Muumi-faneille ja sivuaa tärkeää aihetta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...