Svante Pääbo: Neandertalilainen : kadonnutta perimää etsimässä

Osta kirja itsellesi

Vaikka neandertalilaiset ovat kadonneet Euroopasta 30 000 vuotta sitten, löytyy heidän perimäänsä nykyeurooppaisen DNA:sta. Max Planck -instituutin antropologisen genetiikan osaston johtajana Leipzigissa työskentelevä Svante Pääbo kertoo kirjassaan niin oman uransa vaiheista egyptologiasta paleogenetiikkaan kuin neanderilaisen genomin täydelliseen selvittämiseen. Neanderilaisen genomin selvittämisen lisäksi Pääbon tutkimusryhmä on selvittänyt muun muassa Italian ja Itävallan väliseltä jäätiköltä löytyneen Ötzi-miehen DNA:n.

Kirja on paikoin hengästyttävää luettavaa humanistille. Uskon luonnontieteellisesti suuntautuneiden saavan enemmän irti tarkoista DNA:n määritelmistä. Itse koitin pysyä kärryillä suuremmassa tarinassa, vaikka välillä mentiinkin pieniin yksityiskohtiin. Itseäni kiinnosti laboratoriosanaston sijaan enemmänkin tutkimustyön eteneminen ja tutkimusryhmän dynamiikka.

Pääbo on tehnyt selkeästi hyvää työtä tutkimuksessaan ja kirja on huolella kirjoitettu. Olisin toivonut kuitenkin hieman populaarimpaa otetta kirjoitustyyliin, jotta teos olisi useamman luettavissa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...