J. Pekka Mäkelä: Nedut

Osta kirja itsellesi

Tämä kirja on parempi kuin miltä sen idea kuulostaa: eletään jotakuinkin nykyaikaa maailmassa, jossa nedut eli neandertalilaiset ovat saapuneet avaruudesta huipputeknologialla varustautuneina ja vallanneet vanhat elinympäristönsä Keski-Euroopasta. Idea kuulostaa lievästi sanottuna pöljältä, mutta J. Pekka Mäkelän erinomaisuuden paljastaa se, miten hyvin kaikki toimii.

Salaisuus on kirjan tietyssä arkisuudessa: lennokkaan scifi-idean ohella tarina maalailee ajankuvaa ja muistelee 80-luvun Suomi-rockia kertojansa, rocklegenda Jolle Peltolan näkökulmasta. Jolle ei ole mikään stara, vaan ”wannabe-hasbeen”, kuten itse sanoo. Jolle on mainio päähenkilö, eikä muukaan henkilökaarti juuri häviä. Mäkelän reaalifantastikkoajattelu näkyy ehkä tässä – lopputuloksena on joka tapauksessa erinomaisen mielenkiintoinen scifiromaani, joka on helposti lähestyttävä, viihdyttävä ja fiksu.

Mäkelän aikaisempia kirjoja suosittelen myös, mutta kyllä Nedut on tähän asti ilmestyneestä kolmikosta paras.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Ai että, minäkin tykkäsin. En olisi malttanut laskea käsistäni, ellei Finncon-reissu olisi uuvuttanut tyystin.

    Kiehtovinta jälkeen päin ajatellen oli tarinan pieni mittakaava ja aikaperspektiivi. Suuret, mullistavat tapahtumat ovat jo takana päin, ja päähenkilö elää vain arkeaan saaden tuta mullistuksista ainoastaan jonkinlaiset jälkijäristykset, sivuvaikutukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...