J. Pekka Mäkelä: Nedut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja on parempi kuin miltä sen idea kuulostaa: eletään jotakuinkin nykyaikaa maailmassa, jossa nedut eli neandertalilaiset ovat saapuneet avaruudesta huipputeknologialla varustautuneina ja vallanneet vanhat elinympäristönsä Keski-Euroopasta. Idea kuulostaa lievästi sanottuna pöljältä, mutta J. Pekka Mäkelän erinomaisuuden paljastaa se, miten hyvin kaikki toimii.

Salaisuus on kirjan tietyssä arkisuudessa: lennokkaan scifi-idean ohella tarina maalailee ajankuvaa ja muistelee 80-luvun Suomi-rockia kertojansa, rocklegenda Jolle Peltolan näkökulmasta. Jolle ei ole mikään stara, vaan “wannabe-hasbeen”, kuten itse sanoo. Jolle on mainio päähenkilö, eikä muukaan henkilökaarti juuri häviä. Mäkelän reaalifantastikkoajattelu näkyy ehkä tässä – lopputuloksena on joka tapauksessa erinomaisen mielenkiintoinen scifiromaani, joka on helposti lähestyttävä, viihdyttävä ja fiksu.

Mäkelän aikaisempia kirjoja suosittelen myös, mutta kyllä Nedut on tähän asti ilmestyneestä kolmikosta paras.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...