Arthur C. Clarke: Lapsuuden loppu

Osta kirja itsellesi

Ihmiskunnan tulevaisuudenkuva muuttuu tyystin, kun valtavat avaruusalukset saapuvat eräänä kauniina päivänä ja avaruudesta saapuvat ylivaltiaat ottavat ihmiskunnan haltuunsa. Ylivaltiaiden hallinto näyttää olevan ihmisille hyväksi, mutta heidän salaperäisyytensä aiheuttaa luonnollisesti hienoista epäluuloa ylivaltiaiden tarkoitusperiä kohtaan.

Lapsuuden loppu on paikoin koomisen vanhahtava, mutta kokonaisuus on kuitenkin varsin vaikuttava. Järjen ylivertaisuutta tunteeseen nähden tyrkytetään mielenkiintoisen juonen sivussa, mutta se on kai odotettavissa tieteiskirjailijalta. Plussaa kirjan alussa päähahmona toimivasta suomalaisesta YK:n pääsihteeristä!

En muuten suosittele lukemaan kirjan takakantta: se paljastaa tarinan juonta vähän turhankin kanssa. Muu osa kirjasta on kuitenkin kerrassaan mainiota luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...