Arthur C. Clarke: Lapsuuden loppu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihmiskunnan tulevaisuudenkuva muuttuu tyystin, kun valtavat avaruusalukset saapuvat eräänä kauniina päivänä ja avaruudesta saapuvat ylivaltiaat ottavat ihmiskunnan haltuunsa. Ylivaltiaiden hallinto näyttää olevan ihmisille hyväksi, mutta heidän salaperäisyytensä aiheuttaa luonnollisesti hienoista epäluuloa ylivaltiaiden tarkoitusperiä kohtaan.

Lapsuuden loppu on paikoin koomisen vanhahtava, mutta kokonaisuus on kuitenkin varsin vaikuttava. Järjen ylivertaisuutta tunteeseen nähden tyrkytetään mielenkiintoisen juonen sivussa, mutta se on kai odotettavissa tieteiskirjailijalta. Plussaa kirjan alussa päähahmona toimivasta suomalaisesta YK:n pääsihteeristä!

En muuten suosittele lukemaan kirjan takakantta: se paljastaa tarinan juonta vähän turhankin kanssa. Muu osa kirjasta on kuitenkin kerrassaan mainiota luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...