Dan Simmons: Hyperion, Hyperionin tuho, Endymion, Endymionin nousu

Hyperion

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hyperion on varsin mahtipontiset mittasuhteet saavuttava tarina tulevaisuudesta. Galaksi on sodan jaloissa, kun kapinalliset Hyljityt hyökkäävät ja TekoÄly juonittelee ihmiskuntaa vastaan. Joukko pyhiinvaeltajia lähtee matkalle kohti Hyperion-planeetan aikahautoja, tarkoituksenaan ratkaista universumin suurin mysteeri. Matkalla pyhiinvaeltajat kertovat tarinansa ja pääasiassa näistä kertomuksista koostuu sarjan ensimmäinen osa. Hyperionin tuho kertoo, mitä sitten tapahtui ja kuinka universumin kävi.

Endymion hyppää ajassa eteenpäin, päähenkilöksi nousee Raul Endymion. Hänkin joutuu tekemisiin Hyperionin legendan, Aikahautojen ja kauhistuttavan Lepinkäisen kanssa matkallaan universumin halki mukanaan nuori tyttö, joka tuntuu olevan ratkaisu vähän kaikkeen ja siksi ymmärrettävän haluttua tavaraa erinäisten tahojen mielestä. Endymionin nousussa tilanne eskaloituu järisyttävälle, koko ihmiskunnan tulevaisuuden ratkaisevalle tasolla. Kirjan loppuratkaisu on uskomattoman hieno.

Hyperion on voittanut palkintoja, ainakin Hugo-, Locus– ja Tähtivaeltaja-palkinnot ja ihan aiheesta. Kirjat ovat paksuja, mutta tarina on mukaansatempaava ja hyvin kirjoitettu. Yksi häiritsevä yksityiskohta kirjoissa on: rahayksikkönä käytetään markkaa. Mitäköhän alkuperäisissä? Pikkujuttu, joka tapauksessa. Hyperion on uuden scifin parhaimmistoa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...