Risto Isomäki: Atlantin kuningatar

Atlantin kuningatar

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Risto Isomäen aiemmista kirjoista tuttu Lauri Nurmi on täällä taas ja vauhti on kovaa heti alusta alkaen. Hän on toiminut mm. CIA:ssa turvallisuusasiantuntijana, mutta nyt miehestä tulee mieleen jopa Suomen James Bond, koska toimintatavat ja selviytymistaidot ovat melko eri luokkaa kuin muilla. Tällä kertaa Nurmi päätyy maailman suurimmalle laivalle.

2030-luvulle sijoittuva Atlantin kuningatar on löyhää jatkoa Litium 6:lle, Jumalan pikkusormelle ja Haudatulle uhalle, mutta tarkemmalta aihepiiriltään erilainen. Vaikka maapallo tuhoutuu ihmisen toimien takia kovaa vauhtia niin rikollisilla on käytössään yhä järeämpiä aseita ja laitteita. Ilmastonmuutos ei ole enää irrallinen asia vaan on muuttanut ja muuttaa maailmaa. Malaria tappaa valkoihoisia, aurinkopaneelit ovat joka talossa ja jäästä on tullut vientituote.

Kirjan ehkä erikoisin kohta on Nurmen käymä simulaattorisota suomalaista kenraalia ja everstiluutnanttia vastaan vaihtaen välillä puolia Suomen ja Venäjän välillä. Tämä jää varsinaisesta teemasta hieman irralliseksi, mutta väläyttää millaista tulevaisuuden sodankäynti voisi olla.

Tässä kirjassa on ripaus enemmän toimintajaksoja kuin Isomäellä yleensä. Tulevaisuuden profetiaa on vähemmän ja suuria asioita on jo tapahtunut. Toki mukana on monenlaisia skenaarioita ja oivalluksia. Esineet ja materiaalit ovat myös tärkeässä osassa. Kirjassa esitellään ensimmäinen kvanttitietokone sekä superaerogeeli, joka on ylivoimainen materiaali melkein mihin tahansa verrattuna.

Toimivaa jännitystä Isomäen tyylin ystäville.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...