Risto Isomäki: Litium6

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Risto Isomäki on pirullisen hyvä kirjailija. Kuten Sarasvatin hiekkaa, myös Litium6 on pelottavan todenmukainen kuvaus mahdollisesta maailmanlopusta. Tällä kertaa juttu pyörii ydinenergian ympärillä: rikolliset ovat varastaneet kuusi tonnia litium 6 -isotooppia ja vähän plutoniumia päälle – ja mitä mukavaa niillä voidaankin tehdä!

Muodoltaan kirja on vauhdikas trilleri, pahimpien ja parhaimpien elokuvakliseiden mukaan. Löytyy vähäeleinen päähenkilö Lauri Nurmi, särmikästä toimintaa ja luonnollisesti pahis, joka pitää sankarille luennon ovelasta juonestaan ennen kuin tappaa tämän.

Näistä viis: tarina on erinomaisen mukaansatempaava ja herättää siinä sivussa ajattelemaan tieteellisen tutkimuksen ja hiljattain avattujen dokumenttien voimalla. Jos haluaa pitää maailmansa miellyttävänä ja vailla inhottavia uhkakuvia, tämäkin kirja kannattaa jättää väliin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...