Suomalaisten kylmä sota

Antero Holmila: Suomalaisten kylmä sota

Kylmä sota oli Suomelle ja suomalaisille hankala ajanjakso, josta kirjoitettiin hyvin yksipuolisesti ajanjakson aikana. Keskustelu ja historian perkaaminen ei ole vieläkään päässyt sille tasolle, jolla sen voisi kuvitella olevan ottaen huomioon, kuinka tärkeitä kylmän sodan vuosikymmenet olivat Suomen kehitykselle yhteiskuntana. Historian professor... Lue koko vinkki »

Ben Macintyre: Vakooja ja petturi : Kylmän sodan tärkein vakoiluoperaatio

Vakooja ja petturi -teoksen ensimmäinen luku alkaa tapahtumista 18. toukokuuta 1985. KGB:n eversti, Lontoon-toimipisteen päällikkö ja briteille salaa työskentelevä Oleg Gordijevski on palaamassa Moskovaan, mukamas ylennystä edeltävälle rutiinikäynnille. Jokin vaikuttaa olevan kuitenkin pielessä. Vastaanotto Moskovassa poikkeaa epäilyttävästi totutu... Lue koko vinkki »
Tohtori Veriraha

Philip K. Dick: Tohtori Veriraha

Millaista on elämä ydinsodan jälkeisessä maailmassa? Tohtori Verirahassa mestari Philip K. Dick piirtää kuvan Yhdysvaltojen länsirannikolta ydintuhon jälkeisestä maailmasta. Vuosi on 1981. Tohtori Bruno Bluthgeld, kirjan nimen Veriraha, hakee psykoterapiasta apua vainoharhoihinsa. Bluthgeld oli vastuussa 1970-luvulla yläilmakehässä suoritetuista... Lue koko vinkki »

Stephen King: Auringonlaskun jälkeen

Auringonlaskun jälkeen on kauhun kuninkaan paluu lyhyiden kertomusten pariin. Kirja sisältää 13 hyvin erilaista kertomusta, joissa elämän ja kuoleman raja on häilyvä ja todellisuus voi hajota palasiksi hetkellä millä hyvänsä. Tarinassa “Willa” odotellaan todella omituisella juna-asemalla, ehkä ikuisesti. “Piparkakkutytössä” lapsensa menettänyt ä... Lue koko vinkki »

Risto Isomäki: Litium6

Risto Isomäki on pirullisen hyvä kirjailija. Kuten Sarasvatin hiekkaa, myös Litium6 on pelottavan todenmukainen kuvaus mahdollisesta maailmanlopusta. Tällä kertaa juttu pyörii ydinenergian ympärillä: rikolliset ovat varastaneet kuusi tonnia litium 6 -isotooppia ja vähän plutoniumia päälle – ja mitä mukavaa niillä voidaankin tehdä! Muodoltaan kir... Lue koko vinkki »

Walter M. Miller: Viimeinen kiitoshymni

Kun Viimeinen kiitoshymni aloittaa kertomalla noviisi Francis Utahilaisen elämästä, on ydinsodasta 600 vuotta. Se on muistetaan epämääräisenä, mutta uhkaavana. Meidän aikamme kulttuurista on jäljellä katkelmia, joita munkit kopioivat, säilyttäen Memorabiliaa tulevien vuosien varalle. Satojen vuosien päästä koittaa uusi renessanssi, jonka tu... Lue koko vinkki »

Nevil Shute: Viimeisellä rannalla

Tämän kirjan alkuasetelma on perin lohduton: pohjoinen pallonpuolisko on ydinsodan jäljiltä täysin autioitunut. Australiaan säteilytuulet ovat kuitenkin vasta tulossa, joten vielä on toivoa, että ne eivät tulisikaan. Aikaa on muutama kuukausi, ja näitä viimeisiä hetkiä Shute kuvaa kirjassaan pienen ihmisjoukon osalta tunteikkaasti. Viimeisellä r... Lue koko vinkki »