Philip K. Dick: Tohtori Veriraha

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Millaista on elämä ydinsodan jälkeisessä maailmassa? Tohtori Verirahassa mestari Philip K. Dick piirtää kuvan Yhdysvaltojen länsirannikolta ydintuhon jälkeisestä maailmasta.

Vuosi on 1981. Tohtori Bruno Bluthgeld, kirjan nimen Veriraha, hakee psykoterapiasta apua vainoharhoihinsa. Bluthgeld oli vastuussa 1970-luvulla yläilmakehässä suoritetuista ydinkokeista, jotka aiheuttivat ydinlaskeumaa ja siitä seuranneita mutaatioita. Samana päivänä tv-liikkeen väki seuraa, kuinka astronautti Walt Dangerfield laukaistaan vaimonsa kanssa kiertoradalle, asuttamaan Marsia.

Kesken laukaisun tapahtuu ydinisku. Tv-liikkeen työntekijät – myyntimies Stuart McConchie ja hyljeraajainen huoltomies Hoppy Harrington – selviytyvät hengissä. Dangerfield, joka katselee satelliitistaan tuhoa, jää kiertoradalle vangiksi, mutta yhteys maapallolle säilyy – Dangerfieldin radiolähetyksistä tulee ydintuhosta selviytyneiden yhteyskanava, joka pitää hajallaan olevat yhteisöt tietoisina toisistaan.

Hyljeraajaisella Harringtonilla on psykokineettisiä kykyjä, joilla hän pystyy korjaamaan teknisiä laitteita. Bluthgeld uskoo aiheuttaneensa ydinsodan ja pelkää vainoharhaisesti häntä vihaavia vihollisia. Bonnie Kellerin tyttärellä Ediellä on mielikuvitusystävä, kaksoisveli Bill, joka puhuu hänelle. Tohtori Verirahan henkilögalleria on värikäs ja tekee ydintuhon jälkeisen maailman kuvauksesta kiehtovan.

Kerrassaan omaperäinen ja mielenkiintoinen kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...