Nevil Shute: Viimeisellä rannalla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämän kirjan alkuasetelma on perin lohduton: pohjoinen pallonpuolisko on ydinsodan jäljiltä täysin autioitunut. Australiaan säteilytuulet ovat kuitenkin vasta tulossa, joten vielä on toivoa, että ne eivät tulisikaan. Aikaa on muutama kuukausi, ja näitä viimeisiä hetkiä Shute kuvaa kirjassaan pienen ihmisjoukon osalta tunteikkaasti.

Viimeisellä rannalla on raskasta luettavaa. Toivonpilkahdus paremmasta huomisesta saa kuitenkin lukemaan kirjan loppuun asti: selviytyjät kuulevat morsekoodia jostain pohjoisesta – voisiko jossain joku olla sittenkin elossa?

Tämä kirja tunnetaan varmaan paremmin Sir Elwoodin hiljaisten värien kappaleena. Pari elokuvaakin tästä on, joista ainakin tuoreempi on oikein kelvollinen. Kirja on kuitenkin paras tulkinta aiheesta ja oivallinen kannanotto ydinsotaa vastaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...