Matias Riikonen: Nelisiipinen lokki

Nelisiipinen lokki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Talvinen pyrypäivä koulun pihalla. Lapset ja nuoret touhuavat välitunnilla, aikovat ansoittaa hiihtolatua, opettaja tutkii oppilaitaan. Yhdet ovat löytäneet pumpattavan seksinuken, joka kuitenkin karkaa tuiskuun. Lokit kaartelevat koulun yläpuolella. Ne eivät ole yksilöitä, ne ovat yksi. Illalla käsityöluokan valtaavat opiston verhoilukurssilaiset, joiden tuolit alkavat olla valmiita. Asukasaktiivit kokoontuvat. Yön kulkijat ovat vieläkin yksinäisempiä, kotoaan karanneita, kadonneita. Yöllä terveydenhoitajan alter ego luulee saavansa luistella rauhassa.

Nelisiipinen lokki on Matias Riikosen ensimmäinen romaani. Siinä tutkitaan yhteisen miljöön jakavien hyvin erilaisten hahmojen ajatuksia, vuorovaikutussuhteita ja toimintaa. Koulun piha tarjoaa kiinnostavan ympäristön eri vuorokaudenaikoina tapahtuville toimille. Ajatustensa kanssa ihminen on lopulta yksin. Moniääninen romaani esittelee paitsi kymmeniä kiehtovia hahmoja myös kokonaan uuden persoonallisen kirjoittajan. Matias Riikonen osuu napakymppiin heti esikoisromaanillaan. Oikeastaan en halua paljastaa kirjasta yhtään enempää, tämä kannattaa kokea itse, tähän kannattaa uppoutua.

Kiinnostuin Riikosesta toden teolla luettuani hänen musiikista innoituksensa hakevan teosparin Kiertorata ja Suuri fuuga. Nelisiipinen lokki tutkii maailmaa hieman erilaiselta kantilta. Oma ääni on kuitenkin tunnistettavissa jo heti tästä esikoisesta. Laittakaa nyt jo viimein Matias Riikosen nimi muistiin, sillä tässä on kotimaisen kirjallisuuden lahjakkaimpia nuoria tekijöitä. Suursuositus!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...