Sarah Lotz: Neljäs päivä

Osta kirja itsellesi

Sarah Lotzin edellinen kirja Kolme tarjoili lentokoneonnettomuuksia, tällä kierroksella ongelmia tulee merellä. Meksikonlahdella risteilevä Beautiful Dreamer -risteilyalus matkustaa kolme päivää ilman mainittavampia tapahtumia, mutta viisipäiväisen risteilyn neljäntenä päivänä alkavat ongelmat.

Alus pysähtyy merelle teknisten ongelmien vuoksi. Pian aluksella alkaa tapahtua levottomuuksia. Norovirusepidemia on rutiinia risteilyaluksella, mutta Beautiful Dreamerilla tapahtuu omituisempiakin asioita. Aluksella matkustaa ja esiintyy meedio Celine de Ray, joka saa sairaskohtauksen ongelmien alkaessa, mutta toipuu siitä pian – mutta ei ihan entiselleen, Celinen avustaja saa huomata.

Lotz kertoo tapahtumia monien henkilöiden näkökulmasta, ongelmat näyttäytyvät eri tavoin matkustajille ja henkilökunnalle. Kolme-kirjasta tuttuun erilaisten tekstilajien sekoitukseen päästään vasta kirjan loppupuolella, kun kerrotut tapahtumat päättyvät ja lopuksi puretaan tapahtuneita erilaisten raporttien ja haastattelujen muodossa.

Neljäs päivä on tavallaan jatkoa Kolmelle. Edellisen kirjan tapahtumista ei jatketa, niihin vain viitataan ohimennen niin, että lukija huomaa, että samassa maailmassa mennään. Ei siis juuri haittaa, jos Kolme on lukematta.

Ihan terävintä timanttia Neljäs päivä ei ole. Olisin suonut tarinaan enemmän kauhua ja yliluonnollisuuksia, nyt keskityttiin aika paljon eritteillä ja lialla mässäilemiseen. Viihdytti kuitenkin ja aika nopealla tahdilla tämä tuli luettua, sen verran kiinnosti tietää, miten tarinassa käy.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...