Brian Mogensen: Nimi on kohta isosisko

Nimi on kohta isosisko

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi isoimmista muutoksista mitä perhe voi kokea on perheenlisäys. Vaikein tämä muutos on tietysti lapselle, joka on tottunut olemaan ainut lapsi.
Tämän asian käsittelyä voi käydä osaksi myös satukirjan avulla. Yksilöityjä lastenkirjoja kustantavan Paras kirjani -kustantamon kuvastossa on kirja tähän. Nimi on kohta isosisko on kirja, jossa tyttölapselle on syntymässä sisarus. Luonnollisesti myöskin poikalapselle on oma kirjansa.

Tulevaa tapahtumaa käsitellään kertomalla äidin muutoksista, mietitään tulevan lapsen nimeä ja pohditaan kysymyksiä mitä lapsella voi olla tilan­teesta. Kaikki on esitetty miellyttävästi niin, että lukevan lapsen omille kysy­myksille jää tilaa ja niitä kannustetaan esittämään.

Yksilöidyissä lastenkirjoissa pääsee itse valitsemaan kirjaan yksityiskohtia. Käytännössä nämä valinnat ovat lapsen nimi, ulkonäkö, syntyvän vauvan sukupuoli ja samoja ulkonäkö kysymyksiä vanhemmista. Lisäksi kirjaan saa painetun omistuskirjoituksen. Loppuun on vielä varattu lapselle tilaa piirtää kuva itsestä ja tulevasta sisaruksestaan.

Kirjan tarina on toimiva ja etenee luontevasti. Anja Løfkvistin piirrostyyli on persoonallista ja hahmot ovat iloisia.

Paras kirjani -kustantamon kirjat ovat harkitsemisen arvoinen vaihtoehto niille, jotka haluavat tarjota lapselle mahdollisuuden olla suoraan mukana kirjan tarinassa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...