Anna Dybdal ja Helena Joy: Nimi ja villieläimet

Nimi ja villieläimet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Paras kirjani on kustantamo, joka julkaisee yksilöityjä lastenkirjoja. Näiden ideana on, että tilaaja saa itse sijoittaa vaikka lapsensa tai lapsenlapsensa seikkailemaan. Näitä kirjoja on laidasta laitaan, osa pohjustaa esimerkiksi perheenmuutoksia, osa taasen tarjoaa kuvitteellisen seikkailukokemuksen lukijalleen.

Nimi ja villieläimet käsittelee lapsen matkaa safarille. Kyseessä on mielikuvi­tusmatka, jonka aikana kohdataan erilaisia eläimiä. Näistä eläimistä opitaan ominaisuuksia ja tarina vuorovaikuttaa lukijan kanssa esittämällä kysymyksiä.

Eläimet ovat aihepiirinä sellainen, mikä tuntuu iskevän useimpiin lapsiin. Villi­eläimet ovat jännittäviä ja oman hahmonsa näkemässä eläinten yhteydessä on hauska lukukokemus. Piirrostyyli on eläväinen ja hauska.

Yksilöitävät vaihtoehdot sisältävät lapsen nimeämisen, hänen ihon- ja hius­tenvärin valitsemisen, vastaavia tietoja lapsen mukana kulkevista vanhem­mista ja muutamia tarinallisia huomiota, kuten minne lapsen perhe palaa sa­fariltaan. Lisäksi mukaan tulee mahdollisuus painattaa omistuskirjoitus.

Kirjan suurin vahvuus on sen perusasetelma: se että lähdetään mielikuvitus­matkalle yhdessä vanhempien kanssa. Mielikuvituksen käyttöä kannattaa kannustaa ja kirjan esittämän mielikuvitusmatkan voi vaikka elää uudestaan lapsen kanssa näyttelemällä. Kokonaisuutena tämä lastenkirja on varsin kiva lukukokemus.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...