Etsi, löydä ja laske : Villieläimet & Valtameret

Osta kirja itsellesi

Tämä kirjakaksikko on tehty pienille, tarkkasilmäisille luonnontutkijoille, eläinten ystäville. Sen kaksi erilaista versiota johdattavat lukijansa villieläinten matkassa aavikolle, juomapaikalle, vuoristoihin, sademetsään sekä jään ja lumen keskelle, valtameriä taas tarkastellaan koralliriuttojen, jää- ja rannikkomerien, merenrantojen sekä hylkyjen näkökulmasta.

Teoksista kumpainenkin jakautuu viiteen aukeamaan, viiteen erilaiseen alueeseen. Alueita esitellään niille ominaisten eläinlajien kautta tuoden jokaisesta lajista esille jonkin sille ominaisen faktan. Juuri nämä faktat, pikku nippelit, ovat varmasti niitä, jotka saavat nuoret eläintutkijoiden alut innostumaan: ”Nokkela mustekala oppii ratkaisemaan sokkeloita ja muita ongelmia. – – Paviaanit yrittävät pelotella petoeläimiä ilmehtimällä. – – Virtahepo ei hikoile, joten vilvoitellakseen sen on oltava vedessä.” Nuoremmat lukijat voivat faktojen sijaan opetella tunnistamaan eläinten nimiä.

Kirjojen erikoisuutena on jokaisen aukeaman toiselle sivulle sijoitettu tummennettu kalvo sekä kirjan mukana kulkeva tummennuksen valaiseva pahvinen taskulamppu, valokiila. Taskulampun avulla lukijan on tarkoitus etsiä ja laskea sivuilla piilossa lymyileviä eläimiä.

Mielestäni kirjat ovat suositeltavia ja uskoisin lasten viihtyvän niiden parissa tovin jos toisenkin. Ehkäpä sanoisin ikäryhmäksi tutkijat viiden vuoden molemmin puolin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...