Etsi, löydä ja laske : Villieläimet & Valtameret

Osta kirja itsellesi

Tämä kirjakaksikko on tehty pienille, tarkkasilmäisille luonnontutkijoille, eläinten ystäville. Sen kaksi erilaista versiota johdattavat lukijansa villieläinten matkassa aavikolle, juomapaikalle, vuoristoihin, sademetsään sekä jään ja lumen keskelle, valtameriä taas tarkastellaan koralliriuttojen, jää- ja rannikkomerien, merenrantojen sekä hylkyjen näkökulmasta.

Teoksista kumpainenkin jakautuu viiteen aukeamaan, viiteen erilaiseen alueeseen. Alueita esitellään niille ominaisten eläinlajien kautta tuoden jokaisesta lajista esille jonkin sille ominaisen faktan. Juuri nämä faktat, pikku nippelit, ovat varmasti niitä, jotka saavat nuoret eläintutkijoiden alut innostumaan: ”Nokkela mustekala oppii ratkaisemaan sokkeloita ja muita ongelmia. – – Paviaanit yrittävät pelotella petoeläimiä ilmehtimällä. – – Virtahepo ei hikoile, joten vilvoitellakseen sen on oltava vedessä.” Nuoremmat lukijat voivat faktojen sijaan opetella tunnistamaan eläinten nimiä.

Kirjojen erikoisuutena on jokaisen aukeaman toiselle sivulle sijoitettu tummennettu kalvo sekä kirjan mukana kulkeva tummennuksen valaiseva pahvinen taskulamppu, valokiila. Taskulampun avulla lukijan on tarkoitus etsiä ja laskea sivuilla piilossa lymyileviä eläimiä.

Mielestäni kirjat ovat suositeltavia ja uskoisin lasten viihtyvän niiden parissa tovin jos toisenkin. Ehkäpä sanoisin ikäryhmäksi tutkijat viiden vuoden molemmin puolin.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *