Etsi, löydä ja laske : Villieläimet & Valtameret

Etsi, löydä ja laske: Valtameret

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirjakaksikko on tehty pienille, tarkkasilmäisille luonnontutkijoille, eläinten ystäville. Sen kaksi erilaista versiota johdattavat lukijansa villieläinten matkassa aavikolle, juomapaikalle, vuoristoihin, sademetsään sekä jään ja lumen keskelle, valtameriä taas tarkastellaan koralliriuttojen, jää- ja rannikkomerien, merenrantojen sekä hylkyjen näkökulmasta.

Teoksista kumpainenkin jakautuu viiteen aukeamaan, viiteen erilaiseen alueeseen. Alueita esitellään niille ominaisten eläinlajien kautta tuoden jokaisesta lajista esille jonkin sille ominaisen faktan. Juuri nämä faktat, pikku nippelit, ovat varmasti niitä, jotka saavat nuoret eläintutkijoiden alut innostumaan: “Nokkela mustekala oppii ratkaisemaan sokkeloita ja muita ongelmia. – – Paviaanit yrittävät pelotella petoeläimiä ilmehtimällä. – – Virtahepo ei hikoile, joten vilvoitellakseen sen on oltava vedessä.” Nuoremmat lukijat voivat faktojen sijaan opetella tunnistamaan eläinten nimiä.

Kirjojen erikoisuutena on jokaisen aukeaman toiselle sivulle sijoitettu tummennettu kalvo sekä kirjan mukana kulkeva tummennuksen valaiseva pahvinen taskulamppu, valokiila. Taskulampun avulla lukijan on tarkoitus etsiä ja laskea sivuilla piilossa lymyileviä eläimiä.

Mielestäni kirjat ovat suositeltavia ja uskoisin lasten viihtyvän niiden parissa tovin jos toisenkin. Ehkäpä sanoisin ikäryhmäksi tutkijat viiden vuoden molemmin puolin.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...