Päiväeläimiä / Yöeläimiä

Michael Bright ja Nic Jones: Päiväeläimiä / Yöeläimiä

Michael Bright kirjoittaa lasten tietokirjoja. Päiväeläimiä / Yöeläimiä -kääntökirjan lisäksi häneltä on tähän mennessä julkaistu kaksi muutakin eläimiä ja luontoa käsittelevää kirjaa. Päiväeläimiä / Yöeläimiä on siis kääntökirja, jossa kumpikin kirja käynnistyy omalta puoleltaan. Ideana tämä ihastuttaa. Siinä missä päiväeläinten puoli saattaa e... Lue koko vinkki »
Vuorten rinteillä

Kaja Kajfež: Vuorten rinteillä

Kaja Kajfežin Vuorten rinteillä on tunnistamiskirja, joka tutustuttaa lukijan vuorten eläinten elinympäristöihin. Se on ensimmäinen Kajfežilta suomennettu teos. Kirja esittelee suuren joukon vuoria ja näiden ympäristössä esiintyviä eläimiä. Mitä japaninserovit tekevät Fuji-vuoren rinteillä? Entä monta kettua löytyy Andien ympäristöstä? Ben Nevis... Lue koko vinkki »
Eläinten monimuotoinen maailma

Michael Bright ja Gavin Scott: Eläinten monimuotoinen maailma

Tämä lasten eläintietokirja on tehty yhteistyössä Lontoon luonnontieteellisen museon kanssa. Sen englanninkielinen nimi Get Your Animals in Order antaa vihjettä siitä, mistä sisällössä on kyse: eläinten luokittelemisesta. Aluksi esitellään, millä tavoin eläimiä on eri ryhmiin luokiteltu eri tasoilla ja sitten sukelletaan esittelemään eläimiä luokit... Lue koko vinkki »
Elämäni eläimet

Vesa Kontiainen: Elämäni eläimet : Jampan villieläinhoitola

Tätä kirjaa osasin odottaa, sillä sain siitä etukäteen jo tietoa. Niinpä olin ihan hirmuisen iloinen, kun sen käsiini sain. Aloitin heti, sillä minua kiinnosti kovasti, miten villieläimiä hoidetaan. Elämäni eläimet kertoo Jampasta, Jarmo Lautamäestä, joka on pienestä asti tykännyt eläimistä. Kun Jamppa kasvoi ns. isoksi, hän perusti perheen ja ... Lue koko vinkki »
Äkkää ja tökkää eläimet

Kalle Nuuttila ja Riku Ounaslehto: Äkkää ja tökkää : Eläimet

Kalle Nuutilan ja Riku Ounaslehdon Äkkää ja tökkää : Eläimet on katselukirja kaksi vuotta vanhoille. Äkkää ja tökkää : Eläimien rakenne on yksinkertainen: jokainen aukeama on oma eläinten elinympäristö. Nämä elinympäristöt, kuten savanni, maatila tai talvi, ovat täynnä kuvia erilaisista eläimistä. Kuvien lomaan on kirjoitettu yksinkertaisia kysy... Lue koko vinkki »
Täällä oli susia

Charlotte McConaghy: Täällä oli susia

Kun me olimme kahdeksan vanhat, isä viilsi minut auki kurkusta vatsanpohjaan. Noin vuosi sitten lukemani Charlotte McConaghyn esikoissuomennos Viimeinen muuttolintu oli vaikuttava kuvaus ilmastonmuutoksen ja lajikadon maailmasta, jossa jahdattiin katoamisvaarassa olevia lapintiiroja. Luontokatoon yhdistyi ihmisten salaisuuksia ja pakkomielteitä... Lue koko vinkki »
Nimi ja villieläimet

Anna Dybdal ja Helena Joy: Nimi ja villieläimet

Paras kirjani on kustantamo, joka julkaisee yksilöityjä lastenkirjoja. Näiden ideana on, että tilaaja saa itse sijoittaa vaikka lapsensa tai lapsenlapsensa seikkailemaan. Näitä kirjoja on laidasta laitaan, osa pohjustaa esimerkiksi perheenmuutoksia, osa taasen tarjoaa kuvitteellisen seikkailukokemuksen lukijalleen. Nimi ja villieläimet käsittele... Lue koko vinkki »
Mies ja ahma

Antti Leinonen: Mies ja ahma

Vuonna 2012 julkaistussa kirjassaan Antti Leinonen oli Ahman kintereillä, mutta uutuusteoksessa hänen ei enää tarvitse olla, sillä ahma tulee miehen luokse. Matka tähän on ollut vuosikymmenten pituinen tai kuten hän itse kuvaa johdannossa: Reitti ahmojen luokse oli löytynyt, se oli 33 vuotta pitkä. Suurpetojen kojukuvaus on jo vuosia kuulunut ma... Lue koko vinkki »
Murr! Viidakossa

Murr! : Viidakossa & Vrum! : Liikenteessä

Viime vuosina perheessämme tutuksi tullut isokokoinen lasten äänikirjasarja on jälleen saanut muutaman uuden tulokkaan. Tällä kertaa kuunnellaan sekä viidakon eläimiä että liikenteen menijöitä katsellen niitä samalla omissa ympäristöissään. Miltä siis kuulostaa, kun krokotiili napsuttaa, laiskiainen vikisee tai tiikeri ärjyy? Entä tunnistatko kiihd... Lue koko vinkki »

Kuuntele! : Mikä sanoo kop-kop? & Mikä sanoo räyh?

Mikä sanoo prrr, entä mistä kuuluu lori-lori? Minkälainen ääni tulee, kun puraisee omenaa ja miltä kuulostaakaan pölynimuri? Kaikkiin näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin löytyy vastaus kirjasta Mikä sanoo kop-kop?, joka on oivallinen äänikirja arkipäivän perusasioista, siitä äänimaailmasta, joka ympäröi meitä kotona. Kirjan sisarteos, Mikä sa... Lue koko vinkki »
Etsi, löydä ja laske: Valtameret

Etsi, löydä ja laske : Villieläimet & Valtameret

Tämä kirjakaksikko on tehty pienille, tarkkasilmäisille luonnontutkijoille, eläinten ystäville. Sen kaksi erilaista versiota johdattavat lukijansa villieläinten matkassa aavikolle, juomapaikalle, vuoristoihin, sademetsään sekä jään ja lumen keskelle, valtameriä taas tarkastellaan koralliriuttojen, jää- ja rannikkomerien, merenrantojen sekä hylkyjen... Lue koko vinkki »
Viidakkotarinoita

Horacio Quiroga: Viidakkotarinoita

Uruguaylainen Horacio Quiroga on kirjoittanut satuja, joista Viidakkotarinoita -kirjassa on julkaistu kahdeksan kappaletta. Ne ovat eläinaiheisia satuja, jotka sijoittuvat Argentiinan viidakkoon. Kirja on julkaistu alunperin vuonna 1918, mutta tekstit kuitenkin tuntuivat hivenen uudenaikaisemmilta. Quiroga vaikuttaa olevan Etelä-Amerikan Rudyard... Lue koko vinkki »
Metsän tarina

Mikko Pöllänen, Hannu Siitonen ja Ville Suhonen: Metsän tarina

Yleensä tehdään kirjaan pohjautuvia elokuvia, mutta Metsän tarinassa on toisin päin. Ville Suhosen ja Kim Saarniluodon ohjaama dokumenttielokuva keräsi valtavasti katsojia, ja nyt tarina on myös kovien kansien välissä. Elokuvaversiossa päähuomion veivät itse metsä ja sen asukit, kertojan jäädessä enemmän taustalle. Kirjassa teksti pääsee oikeuks... Lue koko vinkki »

Daphne Sheldrick: Rakkauteni Afrikka

Muistelmateoksen Rakkauteni Afrikka kirjoittaja Daphne Sheldrick on sukujuuriltaan brittiläinen, mutta on asunut koko ikänsä Keniassa. Hän on uudisasukkaiden jälkeläinen ja tehnyt elämäntyönsä villieläinten parissa. Sheldrick on tehnyt perheensä kanssa töitä kansallispuistossa villien eläinten parissa ja salametsästystä vastaan. Heillä on ollut ... Lue koko vinkki »

Antti Leinonen: Ahman kintereillä

Antti Leinonen merkitsi keväällä 1986 kojupäiväkirjaansa kuin ohimennen, että oli nähnyt ahman. Silloin hän ei edes aavistanut, kuinka tärkeä suhde eläimeen syntyisi. Nyt ensihavainnosta on kulunut 26 vuotta ja Leinosen ja ahman tarina on kovien kansien välissä. Ahma on sinnikäs eläin, joka saattaa sulattaa jäätynyttä ateriaansa kärsivällisesti ... Lue koko vinkki »

Jan Pedersen: Maailman eläimet äänessä

Keväällä 2010 ilmestynyt uudenlainen lintukirja Linnut äänessä esitteli lukijoille — ja kuuntelijoille — 150 Pohjolan lintulajia äänineen. Nyt se on saanut sisarteoksen, jossa ääneen pääsevät sata kiehtovaa eläinlajia ympäri maailman. Ääninäytteitä on kuitenkin enemmän, yhteensä 126, sillä eräiden lajien kohdalla mukaan on otettu niiden erilaisissa... Lue koko vinkki »