Vesa Kontiainen: Elämäni eläimet : Jampan villieläinhoitola

Elämäni eläimet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tätä kirjaa osasin odottaa, sillä sain siitä etukäteen jo tietoa. Niinpä olin ihan hirmuisen iloinen, kun sen käsiini sain. Aloitin heti, sillä minua kiinnosti kovasti, miten villieläimiä hoidetaan.

Elämäni eläimet kertoo Jampasta, Jarmo Lautamäestä, joka on pienestä asti tykännyt eläimistä. Kun Jamppa kasvoi ns. isoksi, hän perusti perheen ja villieläinhoitolan. Siinä on sitten kivasti koko perhe mukana.

Kirjaa lukiessa voi elää Jampan mukana, kun hän saa tiedon pelastettavasta eläimestä, voi jännätä mukana, saako hän sen kiinni ja jos saa, pystyykö pelastamaan ja miten? Kuinka se eläin käyttäytyy!?

Jos välillä saa nauraa monille kommervenkeille, niin kyllä sitten vastavuoroisesti kyynelehtii, kun loppu ei aina ole onnellinen. Tosin sitten on niitä hetkiä, kun pännii oikein huolella, sillä meissä ihmisissä on joitakuita sellaisia yksilöitä, joiden käytöstä ei vaan voi ymmärtää.

Kaikesta huolimatta Jamppa sitkeästi pelastaa eläimiä, koska jokainen niistä on sen arvoinen. Samalla hän kertoo meille, mitä tulisi tehdä ja kuinka toimia, kun kohtaa eläimen, joka on pulassa. Jamppa ajelee autolla milloin minnekin hakemaan pelastettavaa eläintä ja jollei voi itse auttaa, niin saattaa sen toisen auttajan luokse.

Vesa Kontiaisen jouheva kerronta on mukavaa luettavaa ja tarinoitten lomassa voi katsella kuvia, joita kirjassa on runsaasti. Kuvat ovat todella herkullinen lisä.

Kontiainen tiedetään pääasiassa musakirjojen kirjoittajana ja nyt hän on kirjoittanut kirjan hepusta, joka pelastaa eläimiä. Musayhteys kuitenkin löytyy, mutta enpä kerro sitä, vaan sen saa tietää, kun lukee kirjan. Kirjassa nimittäin kerrotaan myös Jarmo Lautamäen henkilöhistoriaa.

Kirjaa voi ehdottomasti suositella ihan kaikille!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...