Vesa Kontiainen: Popeda : nelkytä vuotta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Popeda : nelkytä vuotta on teos, jossa on painavaa sanaa neljänkymmenen vuoden POPEDA-ajalta. Ei ihan hetkessä luettu tai edes selattu, eikä sängyssä!

Voisin verrata tätä Popeda-eeposta Raamattuun ja kaikella kunnioituksella molempia kohtaan. Tarkoitan sellaiseen kuvalliseen perheraamattuun; kokoa ja painoa on, kuvia ja oikein värikuvia joka tilanteesta ja sisus kelpaa ja sopii vauvasta vaariin ja kaikille siitä väliltä.

Kaikki lukuisat luettelot: Kuka soitti mitäkin kappaletta milläkin levyllä, keikalla ja tilanteissa, missä ja kenen kanssa. Kuka missäkin kokoonpanossa ja millä keikalla/kiertueella/studiossa. Nämä kuvaavat ikään kuin Vanhan testamentin Mooseksen kirjoja, joissa kerrotaan loputtomiin, kuka kenen kanssa ja kuinka niitä poikia ja tyttäriä…

Uuden testamentin evankeliumit kertovat useasta näkökulmasta samaa asiaa. Niin tässäkin kirjassa; kun on käynyt jotain, vaikkapa esimerkiksi niinkin hieno juttu, kuin levyn alullepano, niin siitä kerrotaan monen suulla ja mielellä ja se tuo kyllä tarinaan potkua. Tämä oli ihan parasta ja etenkin kun ryhmärämä eli ne jotka hoitavat kalustoa, ääniä ja valoja, kertoivat omia hauskoja tarinoitaan.

Neljäänkymmeneen vuoteen mahtuu paljon ja kronologisesti mennään eteenpäin. Lopussa seisoo vielä lisää luetteloita eli kyseessä on jokaisen tosifanin unelmaopas, josta voi tarkistaa yhtä sun toista. Uskallan väittää, että virheitä ei ole, ainakaan niin, että joku niitä löytäisi.

Kuten Raamatusta on jätetty pois Korkea Veisu, niin ei sitä ole tässäkään teoksessa. Eroottisilla ilotteluilla tätä kirjaa ei ole maustettu, joten siksikin perheraa… koko perheen käyttöön!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...