On vaikea kuvitella, etteikö joku tietäisi Eppu Normaalia. Niin on kauan tämä poppoo porskuttanut menemään, joskin jäähyväiskeikat alkavat olla pian käsillä. Olen aina tykännyt tästä bändistä, sillä biisit ovat kautta aikojen olleet tarttuvia ja ihanan riimillisiä. Huumoriakin on usein mukana, koska nyyhkybiisejä ei vaan pitemmän päälle jaksa.
Vaan tämä kirja! Mikä mahtava valokuva-albumi! On aina kiva katsella valokuvia, joissa on taustalla taitava kuvaaja. Tässä kirjassa kaikki kuvat ovat Eppujen luottokuvaaja Harri Hinkan. Sellainen on hyvä olla olemassa, joka tuntee sakin ja saa siitä irti juuri sen parhaan mahdollisen.
Nyt sitä sitten voi selata tätä albumia kaikessa rauhassa ja mikä vielä parasta, Juha Torvinen on sanoittanut joka kuvan taustat. Miten, missä, milloin ja minkä takia mikäkin kuva on kuvattu. Ensin sitä katsoo kuvaa, että joo-o, sitten lukee sen tekstin ja katsoo kuvaa uudelleen, että ahaa!
Eppujen tarina tulee siinä samalla hyvin esiin ja mikä jää parhaiten mieleen, niin se heidän keskinäinen juttunsa. Eipä ole paljon vaihdoksia ollut, vain basisti on pari kertaa vaihtunut, mutta muuten äijät ovat niin toisiinsa sulautuneita.
Oma eka kasettini oli Valkoinen kupla ja hankin sen Kouvolan Anttilan musaosastolta. Jossain vaiheessa se on matkasta jäänyt, mutta onhan nyt tämä kirja, joka löytyy varmasti jokaisen tosifanin hyllystä. Minulla se oli pitkään yöpöydällä, koska oli niin kiva nukahtaa Aika Normaalin kuviin ja tunnelmiin.
Kirja on ilmestynyt alunperin vuonna 2019. Tätä juhlaversiota on täydennetty ja laajennettu. Sivuja on tullut kolmisenkymmentä lisää.