Mikko Pöllänen, Hannu Siitonen ja Ville Suhonen: Metsän tarina

Osta kirja itsellesi

Yleensä tehdään kirjaan pohjautuvia elokuvia, mutta Metsän tarinassa on toisin päin. Ville Suhosen ja Kim Saarniluodon ohjaama dokumenttielokuva keräsi valtavasti katsojia, ja nyt tarina on myös kovien kansien välissä.

Elokuvaversiossa päähuomion veivät itse metsä ja sen asukit, kertojan jäädessä enemmän taustalle. Kirjassa teksti pääsee oikeuksiinsa ja aukeaa paremmin. Siinä vuorottelevat omakohtaiset kokemukset, metsän eläinten seuraaminen sekä vanhat uskomukset ja tarinat. Nuori poika kertojana toimii mainiosti.

Kirjan kuvitus on tekstin tapaan elokuvasta tuttua. Siinä ei tavoitella taivaita, vaan metsän monimuotoisuutta ja rauhoittavaa tunnelmaa. Hyvä niin. Harvoin keskellä metsää näkeekään valtavaa väri-iloittelua tai laajoja maisemia, vaan huomio keskittyy pieniin yksityiskohtiin.

Metsän tarinan voima on siinä, että se ei kerro liikaa, eikä myöskään yritä valistaa väkisin. Lukija kokee itsekin olevansa metsäretkellä. Tällä retkellä on mahdollisuus nähdä, ja etenkin ymmärtää jotain ainutlaatuista, jos vain haluaa vastaanottaa sen kaiken.

Upea kunnianosoitus metsälle on ansainnut myös kirjansa.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...