Michael Bright ja Nic Jones: Päiväeläimiä / Yöeläimiä

Päiväeläimiä / Yöeläimiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Michael Bright kirjoittaa lasten tietokirjoja. Päiväeläimiä / Yöeläimiä -kääntökirjan lisäksi häneltä on tähän mennessä julkaistu kaksi muutakin eläimiä ja luontoa käsittelevää kirjaa.

Päiväeläimiä / Yöeläimiä on siis kääntökirja, jossa kumpikin kirja käynnistyy omalta puoleltaan. Ideana tämä ihastuttaa. Siinä missä päiväeläinten puoli saattaa esitellä kotkaa, yöeläinten puoli kertoo pöllöstä. Kumpikin kirjan puoli esittelee samat elinympäristöt omasta näkökulmastaan. Lukija pääsee sukeltamaan Etelä-Amerikan sademetsistä aina kaupunkiympäristöön asti. Tutuksi tulee niin yleisluontoisia oivalluksia kuin outoja irtotietoja, kuten mikä eläin kakkaa kuution muotoisia papanoita.

Kirjaa luetaan pystyasennossa, mikä saattaa monella lapsen kanssa lukiessa tuntua vaivalloiselta. Nic Jonesin kuvitus on molemmilla puolilla hyvin realistista ja maalauksellista luontotaidetta.

Tekstiä on lastenkirjaksi paljon ja jokaista esiin nostettua aihetta käsitellään enemmän kuin mitä lastenkirjalta odottaisi. Sen takia sitä ei ehkä voi suositella ihan kaikista nuorimmille lukijoille.

Päiväeläimet / Yöeläimet on runsaasti tietoa sisältävä kääntökirja. Sitä voi suositella vähän vanhemmalle lapselle, jota eläinkunta kiinnostaa suuresti.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...