Murr! : Viidakossa & Vrum! : Liikenteessä

Murr! Viidakossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viime vuosina perheessämme tutuksi tullut isokokoinen lasten äänikirjasarja on jälleen saanut muutaman uuden tulokkaan. Tällä kertaa kuunnellaan sekä viidakon eläimiä että liikenteen menijöitä katsellen niitä samalla omissa ympäristöissään. Miltä siis kuulostaa, kun krokotiili napsuttaa, laiskiainen vikisee tai tiikeri ärjyy? Entä tunnistatko kiihdyttävän kilpa-auton, puksuttavan traktorin tai ujeltavan poliisiauton?

Kuten sanottua, meillä tämän sangen äänekkään kirjasarjan osat ovat kaikki herättäneet mielenkiintoa. Aikuisen kuuntelukulmasta ne eivät välttämättä ole sitä kaikista kauneinta korvanruokaa, mutta lapsia tuo ei tunnu haittaavan. Sarvikuonon tömistelyä tai kuormaajan jyristelyä on joka tapauksessa mahtavaa päästä kuulemaan yhä uudestaan ja uudestaan.

Molemmat kirjat sisältävät kymmenen ääninappia. Paksut kartonkisivut kestävät kovempikouraistakin kohtelua, joten näitä kirjoja voi hyvin suositella jo melko pienillekin lukijoille, joskin äänitehosteiden suuri volyymi saattaa arveluttaa herkimpiä korvia. Toisaalta kirjojen faktapuoli herättää varmasti kiinnostusta myös jonkin verran vanhemmissa lukijoissa. Omista kaksi- ja neljävuotiaista koelukijoistani nämä otti omikseen erityisesti nuorempi. Eläinrakkaan neitokaisen sydämen veivät tietysti ensisijaisesti viidakon eläimet, mutta uskon, että monet menopelien ystävät innostuvat liikennekirjasta yhtä lailla. Eiköhän näitä siis uskalla tietyllä varauksella suositella.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...