Anne Tyler: Nooan kompassi

Osta kirja itsellesi

Hiljainen ja muiden tahtoon sekä ehdotuksiin helposti alistuva Liam joutuu saneeratuksi eli ennenaikaiselle eläkkeelle luokanopettajan virastaan. Kehnon rahatilanteensa takia hän muuttaa pienempään asuntoon, alueelle, josta itse pitää, mutta muut varoittavat ympäristöstä. Hän myös karsii tavaroitaan ja tuntee tästä outoa tyydytystä. Harmi — sillä heti ensimmäisenä yönä asuntoon murtaudutaan ja Liam pahoinpidellään.

Sairaalassa herätessään aivotärähdyksen saanut Liam ei muista yön tapahtumista mitään. Tämä häiritsee häntä pahasti, vaikka kateissa onkin vain tapahtumahetki. Hän etsii apua usealta taholta tavoittaakseen muistonsa ja eräs nuorempi nainen suostuukin lopulta auttamaan häntä. Pieni väärinkäsitys ja he ovatkin jo laatimassa yhdessä ansioluetteloa sekä etsimässä Liamille sopivaa uutta työtä… Eunice tuo kuitenkin jälleen tarkoitusta ja uusia tilanteita sekä odottamisen aiheita Liamin väljähtyneeseen elämään. Ikävä kyllä, kaikki eivät näe asiaa samoin.

Lapset ja sukulaiset ovat huolissaan, eivätkä ehkä aivan turhaan. Myöhemmin selviää erinäisiä totuuksia Eunicesta sekä hänen motiiveistaan. Liam itsekin joutuu miettimään elämänsä varhaisempia valintoja ja tekoja. Yllättäviä tilanteitakin löytyy ja loppukin on Liamin omastakin mielestä varmaan mielenkiintoinen alku johonkin. Itse hän kyllä odottaa vain uuden kirjan avaamista…

Mainion tarinankertojan hieno kuvaus vanhenemisesta, rakkauden voimasta, anteeksiannosta, ystävyydestä sekä yksinäisyydestä. Hieno ja vivahteikas romaani, jonka soisi kaikkien hyvästä kirjallisuudesta pitävän lukevan.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...