Eline Oftedal: Norjalaiskuviot : 20 uutta ideaa klassikkoneuleista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Käsityöt tuntuvat olevan nyt muotia, sen verran usein uusia neule-­ ja virkkauskirjoja ilmestyy. Tavanomaisten mallien lisäksi viime aikojen kirjoissa on sovellettu perinteisiä tekniikoita aivan uudenlaisiin töihin; tästä lienee paras esimerkki Molla Millsin Virkkuri, joka on saavuttanut huomattavan suosion.

Tällä tiellä on myös Eline Oftedalin Norjalaiskuviot­ -kirja. Se lähtee liikkeelle neljästä eri norjalaisesta mallista: Setesdal, Fana, Marius ja Voss. Kyseessä ovat klassiset villapaitojen tai ­ takkien mallit, mutta kuten tekijä esipuheessaan mainitsee, alkuperäiset työt ovat suuritöisiä ja hitaita toteuttaa, ja lisäksi tuloksena on kovin paksuja ja lämpimiä neuleita, joiden käyttömahdollisuudet ovat rajatut. Miksei siis voisi täyttää vanhoilla malleilla aivan uudenlaisia tarpeita? Neulotut iPadin tai iPhonen suojukset ovat ainakin persoonallisia. Kotiin voi norjalaiskuvioilla neuloa vaikkapa tyynynpäällisen tai patalapun. Mukana on myös perinteisempiä asusteita, kuten baskeri, tossut ja ranteenlämmittäjät.

Kirjan mallit on jaettu kolmeen eri vaikeustasoon. Lisäksi lopussa on annettu neuvoja kirjoneuleen teosta ja viimeistelystä. Uskoisin että näillä ohjeilla noviisikin pääsee norjalaisneuleiden tekemisen alkuun, varsinkin kun kuviot ovat sinänsä melko yksinkertaisia. Ehkäpä jotkut kirjan mallit, kuten vaikka neulottu wc-­paperirullan päällinen, ovat vähän kuriositeettimaisia, mutta itse pidin kovasti joistakin asustemalleista. Kirjan kuvat ovat kauniita ja suomennos sujuvaa, joten siitä vain toimeen!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...