Maaru Moilanen: Islannin villaneuleet : uudet ideat

Islannin villaneuleet : Uudet ideat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Islantilaisneuleiden muodin harjalla on nyt julkaistu monia uusia neulekirjoja, jotka sisältävät toinen toistaan kauniimpia kaarrokeneuleiden malleja ja ovat myös esineinä silmiä hivelevän taiteellisia. Tähän seuraan on nyt liittynyt Islannista Suomeen muuttanut Maaru Moilanen, joka julkaisi vuonna 2020 ensimmäisen osan tästä Islannin villaneuleet -sarjasta.

Kirjan neuleissa on pääosin käytetty aitoja islantilaisia lankoja eli Léttlopia ja Plötulopia. Näistä jälkimmäinen on ohuempaa, ja sitä käytetään ohjeissa kaksinkertaisena. On siis selvää, että kirjan neuleet ovat kaikki melko paksuja ja sitä myöten lähinnä ulkokäyttöön tarkoitettuja, mihin ne sopivatkin oikein hyvin. Lisäksi työ sujuu viitosen puikoilla joutuisasti.

Mallien kuviot ovat tyypillisen islantilaisia, eivät nyt ehkä kaikkein räiskyvimmästä päästä, mutta kauniita kuitenkin. Moilasen värienkäyttö on melko hillittyä, ja kirkkain pohjaväri, kelta-oranssi Léttlopi, on varattu miehen Kenno-nimiseen paitaan! Mutta kaunis tuo Kenno-malli joka tapauksessa on.

Moilasen ohjeissa kaikki puserot toteutetaan alhaalta ylöspäin, mutta lisäksi malleissa on neuvottu aina ensin hihojen neulominen; sitten tehdään pyöröpuikoilla helmaosa ja lopuksi kaikki kootaan yhteen kaarrokkeelle. Kirjan lopussa on suppea tekniikkaosuus, mutta sitä katseltuani ajattelin, että nämä ohjeet vaativat ehkä jonkin verran kokeneempaa neulojaa. Mutta heitähän nyt Suomenmaassa riittää.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...