Heli Nikula: Villahullu : neuleohjeita 2

Villahullu : Neuleohjeita 2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Heli Nikulan ensimmäinen Villahullu-neulekirja ilmestyi heinäkuussa 2022 ja myi pikapuoliin toiseen painokseen asti. Mikäs siinä, neulominenhan on muotia ja etenkin kirjoneuleet, sekä norjalais- että islantilaistyyppiset. Nikula huomasi ensimmäisen kirjansa menestyksen siivittämänä, että uusia neulemalleja syntyi hänen mielessään kuin liukuhihnalta, ja niin kasvoi myös ajatus toisesta kirjasta.

En ole sattunut näkemään ensimmäistä Villahullua, mutta kyllä tämä toinenkin on oikein mielenkiintoinen. Nikula kertoo kirjan esipuheessa olevansa hyvin kunnianhimoinen, joten hän päätti tehdä kakkososasta vielä paremman kuin ensimmäisestä; hän seurasi sekä omaa mieltään että lukijoiden toiveita ja lisäsi siihen muun muassa kuvallisen sisällysluettelon ja listauksen neuleohjeisiin sopivista lankavaihtoehdoista, mikä onkin usein kysytty asia näiden islantilaistyyppisten neuleiden kohdalla.

Niihinhän on useimmiten käytetty monelle jo tuttuja islantilaisia lankoja Lettlopia ja Alafosslopia. Nämä langat eivät kuitenkaan ehkä sovi jokaiselle neulojalle: saatavuus voi olla ainakin pienemmillä paikkakunnilla nettikauppojen varassa, jolloin lankoja ja niiden ihastuttavia värejä ei pääse itse paikan päällä hypistelemään ja katselemaan. Lisäksi ne ovat edelleen suhteellisen hintavia ja monen ihoa kutittavia kaikista viimeistelykeinoista huolimatta. Näin ollen vaihtoehdot ovat usein tarpeen, olkoonkin että islantilaislankojen värikartat ovat siis aivan ainutlaatuisia.

Ohjeista suurin osa on naisten malleja, mutta mitoituksissa on niin paljon kokoja, että eiköhän siitä miehellekin sopivaa löydy. Kaikki paitamallit on toteutettu neulomalla alhaalta ylös, jonka jälkeen alaosa ja hihat kootaan samalle puikolle ja neulotaan kaarroke taas pyöröneuleena. Näin ollen ommeltavia saumoja syntyy minimaalisen vähän. Tämähän on perinteinen tapa islantilaisneuleeseen ja useimmille melko helppo neulottava.

Mutta jos mallin neulonta on perinteinen, niin Nikulan värit eivät todellakaan ole; hän käyttää paljon esimerkiksi violettia ja oranssia. Kuviot ovat suhteellisen suuria ja sitä myöten varmaan aika selkeitä neuloa; niiden ruutumallit ovat ainakin tarpeeksi isoja. En ole ihan varma siitä ovatko Nikulan mallit juuri omaan mieleeni sopivia, ehkä eivät, mutta joka tapauksessa kirjat ovat siis olleet varsin suosittuja. 

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 244 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...