Jessie Burton: Nukkekaappi

Nukkekaappi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Petronella eli Nella naitetaan varakkaalle kauppiaalle tämän päästäkseen pakoon isänsä jälkeen jättämiä velkoja. Nuori Nella yrittää olla kuuliainen vaimo, mutta hänelle on kerrottu vain yksi asia, mikä vaimon tehtäviin kuuluu.

Nella ei tiedä mitä tehdä, kun aviomiestä ei kiinnosta vuoteen jakaminen tai lasten saaminen. Miestään Nella tapaa harvoin ja kun käly tuntuu vihaavan häntä on ainoa seura talossa koirat ja palvelusväki. Aviomies hankkii nuori­kolleen kuitenkin tyhjän nukkekaapin, jotta vaimolla olisi sentään jotakin tekemistä.

Nella rupeaa siis täyttämään uuden kotinsa pienoismallia mystisen miniaty­ristin avulla. Pian Nella kuitenkin oppii, että nukeilla leikkimisen aika on ohi ja nuorenakin aikuisena joutuu tekemään suuria päätöksiä.

Nukkekaapissa eletään 1600-luvun Amsterdamissa. Tunnelma on kohdallaan ja vaikka kirjan voi luokitella viihteeksi, on se herkullinen lukuromaani kaikin puolin. Nukkekaapissa on samaa henkeä kuin Sarah Watersin tai Tracy Chevalierin teoksissa.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...