Jessie Burton: Nukkekaappi

Osta kirja itsellesi

Petronella eli Nella naitetaan varakkaalle kauppiaalle tämän päästäkseen pakoon isänsä jälkeen jättämiä velkoja. Nuori Nella yrittää olla kuuliainen vaimo, mutta hänelle on kerrottu vain yksi asia, mikä vaimon tehtäviin kuuluu.

Nella ei tiedä mitä tehdä, kun aviomiestä ei kiinnosta vuoteen jakaminen tai lasten saaminen. Miestään Nella tapaa harvoin ja kun käly tuntuu vihaavan häntä on ainoa seura talossa koirat ja palvelusväki. Aviomies hankkii nuorikolleen kuitenkin tyhjän nukkekaapin, jotta vaimolla olisi sentään jotakin tekemistä.

Nella rupeaa siis täyttämään uuden kotinsa pienoismallia mystisen miniatyristin avulla. Pian Nella kuitenkin oppii, että nukeilla leikkimisen aika on ohi ja nuorenakin aikuisena joutuu tekemään suuria päätöksiä.

Nukkekaapissa eletään 1600-luvun Amsterdamissa. Tunnelma on kohdallaan ja vaikka kirjan voi luokitella viihteeksi, on se herkullinen lukuromaani kaikin puolin. Nukkekaapissa on samaa henkeä kuin Sarah Watersin tai Tracy Chevalierin teoksissa.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.