Camilla de la Bedoyere ja Jane Newland: Oma luontokirjani

Osta kirja itsellesi

Oma luontokirjani iskee heti silmään, kun kirjan näkee. Upeasti kuvitettu kirja pursuaa kaikennäköisiä eläimiä ja kasveja, kaikkea mikä pientä lasta voisi kiinnostaa. Kirja on jaettu neljään lukuun: kasvit, ötökät, linnut ja eläimet. Kirjasta selviää muun muassa miten siemenestä kasvaa uusi kasvi, minkälaista perhe-elämää eri apinat ja ihmisapinat viettävät, ja miten sammakkoeläimet ja matelijat piiloutuvat värejä hyödyntäen.

Koska kirja on tarkoitettu lapsen ensimmäiseksi luontokirjaksi, on teksti jaoteltu pieniksi, helposti omaksuttaviksi paloiksi, joita on ripoteltu komeiden kuvitusten lomaan ja sekaan. Lopputulos näyttää hyvältä, mutta toisaalta tieto on aavistuksen noutopöytämäinen, eli selkeää kokonaiskuvaa jostain tietystä aihe-alueesta ei synny, vaan kirja on enemmänkin kokoelma mielenkiintoisia faktoja. Toisaalta kirja on sen verran nuorille suunnattu (6+), että lähestymistapa sopii ikäluokan realiteetteihin varmasti hyvin.

Kirjan lopusta löytyy vielä neljä pyyhittävää bongauskorttia, joiden avulla on helppo lähteä tekemään havaintoja myös omasta lähiympäristöstä.

Oma luontokirjani on upeannäköinen ja hauskasti ja havainnollisesti toteutettu kuvakirja, jota voi suositella kaikille pienille luonnonystäville.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...