Camilla de la Bedoyere ja Jane Newland: Oma luontokirjani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oma luontokirjani iskee heti silmään, kun kirjan näkee. Upeasti kuvitettu kirja pursuaa kaikennäköisiä eläimiä ja kasveja, kaikkea mikä pientä lasta voisi kiinnostaa. Kirja on jaettu neljään lukuun: kasvit, ötökät, linnut ja eläimet. Kirjasta selviää muun muassa miten siemenestä kasvaa uusi kasvi, minkälaista perhe-elämää eri apinat ja ihmisapinat viettävät, ja miten sammakkoeläimet ja matelijat piiloutuvat värejä hyödyntäen.

Koska kirja on tarkoitettu lapsen ensimmäiseksi luontokirjaksi, on teksti jaoteltu pieniksi, helposti omaksuttaviksi paloiksi, joita on ripoteltu komeiden kuvitusten lomaan ja sekaan. Lopputulos näyttää hyvältä, mutta toisaalta tieto on aavistuksen noutopöytämäinen, eli selkeää kokonaiskuvaa jostain tietystä aihe-alueesta ei synny, vaan kirja on enemmänkin kokoelma mielenkiintoisia faktoja. Toisaalta kirja on sen verran nuorille suunnattu (6+), että lähestymistapa sopii ikäluokan realiteetteihin varmasti hyvin.

Kirjan lopusta löytyy vielä neljä pyyhittävää bongauskorttia, joiden avulla on helppo lähteä tekemään havaintoja myös omasta lähiympäristöstä.

Oma luontokirjani on upeannäköinen ja hauskasti ja havainnollisesti toteutettu kuvakirja, jota voi suositella kaikille pienille luonnonystäville.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...