Mamen Sánches: On ilo juoda teetä kanssasi

Osta kirja itsellesi

Enpä ole pitkään aikaan lukenut sellaista hömppää kuin tämä kirja. Mamen Sánchesin On ilo juoda teetä kanssasi etenee samaan tyyliin eteläeurooppalaisten romanttisten komedioiden kanssa. Sekoitetaan stereotyyppisiä hahmoja, Granadan aurinko ja espanjalainen temperamentti kirjallisuuteen, aristokraattiseen englantilaisperheeseen ja petokseen ja lopputulokseksi saadaan kollektiivinen orgasmi. Sekavaa? Kyllä. Viihdyttävää? Varsin.

Atticus Craftsman on korkeasti koulutettu rikkaan englantilaisen kustannustalon perijä. Eräänä päivänä hän saa isältään tehtävän matkustaa Madridiin ja lakkauttaa kannattamaton kirjallisuuslehti. Atticus pakkaa mukaansa Early grey -teetä ja merkkivaatteita ja lähtee matkalle, joka muuttaa lopulta hänen koko elämänsä. Kirjallisuuslehden toimituksessa häntä nimittäin odottaa viiden naisen muodostama toimitus, joka on valmis taistelemaan työpaikoistaan kaikin keinoin.

Tämähän kuulostaa vielä varsin selvältä, joten lisätään mukaan vielä näiden keskenään hyvin erilaisten naisten omat rakkaushuolet, Atticusin perienglantilaiset vanhemmat, komea poliisimies, pikkurikollinen sekä Tolkienin haamu. Lopulta kirjallisuuslehden lopettaminen on vain yksi pieni juonne rakkautta ja seksiä hehkuttavassa tarinassa, jonka päätteeksi juhlitaan häitä ja odotetaan lapsia.

On ilo juoda teetä kanssasi tarjoaa puhdasta viihdettä. Suhtauduin teokseen aluksi hieman skeptisesti, sillä tekstiin on päätynyt jonkin verran käännöskukkasia. Sitten tarina saa niin yllättäviä ja odottamattomia käänteitä, ettei voi kuin ihailla kirjoittajan mielikuvitusta. Teos on sukua Laura Esquivelin menestysromaanille Pöytään ja vuoteeseen, sillä molemmissa laitetaan paljon ruokaa ja heilutellaan lakanoita niin, että kipinät lentelevät.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.