Tommy Hellsten: Saat sen mistä luovut : Elämän paradoksit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Paradoksien ymmärtäminen edellyttää eksymisen taitoa. Eksyminen ei ole mahdollista ilman rohkeutta. Siinä on uskallettava luopua varmistettujen asemien antamasta varmuudesta ja opittava sietämään epävarmuutta, joka aina liittyy eksymiseen. Kun Kristus opettaa paradoksaalisia totuuksiaan, hän niiden avulla kutsuu ihmistä luopumaan omavoimaisesta elämänhallinnasta.

Se että kirja on 20 vuotta julkaisemisensa jälkeen ajankohtainen kertoo siitä, että kirja on osunut johonkin nykyihmistä kihelmöivään hermoon. Tommy Hellstenin tuotannon kantavat teemat, läsnäolo, totuus, rakkaus ja paradoksit ovat läpi vuosien säilyneet hyvin samanlaisina. Näiden teemojen pariin lukijat haluavat palata ja näistä teemoista he myös löytävät voimaa arkeen ja sen haasteisiin.

Saat sen mistä luovut käsittelee teemoja, jotka ovat edelleen hyvin ajankohtaisia. Kirjassa puhutaan vahvuudesta silloin, kun kykenee olemaan heikko. Siinä kannustetaan heittäytymään ja elämään tätä ainutkertaista elämää. Hellsten tuo myös osuvasti esiin ajatuksen siitä, että elämä on eliniän kestävää luopumista ja vain hyväksymällä luopumisen voi lopulta saada.

Kirjassa käydään syvällisesti läpi paradokseja niin psykologisesta kuin teologisestakin näkökulmasta ja kristillisyys on tekstissä vahvasti läsnä. Saat sen mistä luovut on Hellstenin omaa pohdintaa ja hänen elämänkokemuksensa ja -käsityksensä lopputulos ja olisin lopulta kaivannut vähän laajempaa lähestymistä aihealueeseen erityisesti psykologian näkökulmasta. Ihmisen käyttäytymiseen sukeltava teos, jossa ainoat suorat viittaukset tulevat Raamatusta, tuntuu väistämättä vajavaiselta.

Juhlapainoksen uudistetussa esipuheessa Hellsten kirjoittaa kuulleensa, että joidenkin lukijoiden yöpöydällä on kaksi kirjaa, Raamattu ja Saat sen mistä luovut. Jos yöpöydälläsi on jo Raamattu ja kaipaat vastauksia ja ajatuksia siihen, kuinka elää hyvä ja onnellinen elämä, niin kirja on varmasti antoisa sekä vastauksia antava. Eikä yöpöydällä toki tarvitse olla Raamattua, jotta kirjasta löytää uusia virikkeitä ja suuntia omaan ajatteluun.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...