Veera Vaahtera: Onnellisesti eksyksissä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Veera Vaahteran (kirjailija Pauliina Vanhatalon alter ego) Onnellisesti eksyksissä on komediallinen lemmentarina 27-vuotiaasta ikuisuusopiskelija Emmasta. Kirjan alussa Emma päättää jälleen kerran luopua päämäärättömästä haahuilustaan, valmistua, työllistyä ja päästä soluasunnostaan omaan kotiin. Aikuistumisohjelmansa tukijaksi hän saa ystävänsä Sannin, jonka tiukassa ohjauksessa varsinkin gradun palautuksen pitäisi tapahtua alta aikayksikön. Suunnitelmien toteuttaminen ei kuitenkaan aina ole niin yksinkertaista, varsinkin kun on tottunut välttelemään aikuisuutta ja vastuunottoa.

Onnellisesti eksyksissä seuraa chick lit -lajikumppaniensa mallia ja sisällyttää tarinaan huvittavia kommelluksia, epäonnisia ihmissuhteita ja tietenkin sen suuren rakkauden. Päähenkilö on tuttuun tapaan kommelluksesta toiseen harhaileva tytönhupakko, joskin sankarittarelle on kirjan edetessä luvassa hieman henkistä kehitystäkin aikuistumisprosessin päästessä käyntiin.

Itse en ole kovin ihastunut näihin tyhjäpäisiin päähenkilönaisiin, joita chick lit -kirjallisuus on täynnä, sillä uskon että ihan täysipäisistäkin naisista saisi kiinnostavia ja hauskoja kirjoja. Joka tapauksessa Onnellisesti eksyksissä on hyvä lajityyppinsä edustaja ja sen lukaisee nopeasti kevyempää luettavaa kaivatessaan.

Aikuistuminen, gradunteon tuska, humanistin työllistymisongelmat, ärsyttävät kämppikset, epämääräiset ihmissuhteet ja monet muut kirjassa esiintyvät teemat kolahtivat ainakin tähän lukijaan ja lienevät tuttuja aihepiirejä aika monelle. Kyllä Vaahtera siis aiheensa tuntee ja saa aineksista kasaan ihan viihdyttävän kirjan, mikä lienee tällaisen kirjallisuuden tarkoituskin.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...