Teija Niemi: Onni Afrikassa

Onni Afrikassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Onni Afrikassa on helppolukuinen lastenkirja.

Suomalainen Onni on perheensä kanssa matkalla Etelä-Afrikassa. Hän lähtee Kapkaupungissa isänsä kanssa kiertoajelulle ja eksyy slummissa. Siellä Onni tapaa paikallisen pojan ja suurimman osan ajasta kirjassa seurataan poikien yritystä löytää Onnin isä.

Afrikka on maanosana todella kiinnostava, jonka takia pidin myös kirjaa lähtökohtaisesti kiinnostavana. Kirja antaa maanosasta kuitenkin aika stereotyyppisen käsityksen: siellä käydään eläinsafareilla ja siellä asuu hökkelikylissä köyhiä, joilla on asiat huonommin kuin täällä.

Kirjaa kannattaa kuitenkin suositella, koska erilaisten kulttuurien kohtaaminen on lapsilukijoillekin sen verran hyvä teema. Ainakin kirja saa pohtimaan kulttuurieroja ja miksi asiat ovat näin.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...