Sanna Pelliccioni: Onni-pojan seikkailut

Osta kirja itsellesi

Onni-poika on hieman hassun näköinen pikkupoika. Vähän niin kuin ruotsalainen Mikko Mallikas, miltei kalju ja pyöreäpäinen, iloinen, ihan tavallinen poika. Onni-poika elää äitinsä ja isänsä kanssa lapsiperheen elämää; leikkii, lomailee ja käy päiväkodissa, onhan hän jo isovelikin. Mutta ei vielä, tämän kokoelmateoksen seikkailut Onni seikkailee pienempänä poikana.

Onni-pojan seikkailut sisältää kokonaisuudessaan jo yhdeksän teosta käsittävän Onni-poika -sarjan kolme ensimmäistä osaa: Onni-pojan puuhakas päivä, Onni-pojan mahtava matka ja Onni-pojan kierrätyskirja. Puuhakas päivä kertoo nimensä mukaisesti Onni-pojan touhuista aivan tavallisena päivänä esitellen hänen elämänsä tärkeitä asioita, turvallisuuden tunnetta synnyttävää kotia, erilaisia esineitä, peruspäivärytmiä. Mahtava matka -kirjassa Onni-poika sitä vastoin lähtee vanhempineen lomailemaan ja tutuksi tulevat niin matkatavarat kuin muutkin matkailuun liittyvät asiat kuten erilaiset kulkuvälineet ja lomapuuhat. Lopussa palataan taas omaan kullankalliiseen kotiin. Entäpä Onni-pojan kierrätyskirja sitten? No, siinä tietysti kierrätetään; viedään jätteitä oikeisiin paikkoihin, rakennetaan pahvilaatikosta merirosvolaiva, todetaan että vanhasta paperista syntyy uutta ja järjestetään kirpputori. Siis ekologista alusta loppuun.

Kirjailija-kuvittaja Sanna Pelliccionin Onni-pojasta kertovia kirjoja suosittelisin suurin piirtein Onnin ikäisille lapsille vanhempineen. Niiden kautta on helppo tutustuttaa lapsi uusiin, ehkä lähitulevaisuudessa omallekin kohdalle tuleviin asioihin, kuten päiväkotiin tai pikkusisarukseen. Yhtä lailla ne sopivat uusien sanojen tutuksi tekemiseen tai ihan vain erilaisten elämässä vastaan tulevien kysymysten ratkomiseen. Kehotan sarjaan tutustumista!

P.S. Jo loppuunmyytyjä Onni-poikia saattaa olla vaikea saada käsiinsä, mutta kiinnostuneille tiedoksi, sarjan kolme seuraavaa tarinaa, Onni-pojasta tulee isoveli, Onni-poika menee päiväkotiin ja Onni-poika ja hirveä hirviö, löytyvät kesällä ilmestyvästä yhteisniteestä Jännittäviä aikoja, Onni-poika.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...