Sanna Pelliccioni: Onni-pojan seikkailut

Onni-pojan seikkailut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Onni-poika on hieman hassun näköinen pikkupoika. Vähän niin kuin ruotsalainen Mikko Mallikas, miltei kalju ja pyöreäpäinen, iloinen, ihan tavallinen poika. Onni-poika elää äitinsä ja isänsä kanssa lapsiperheen elämää; leikkii, lomailee ja käy päiväkodissa, onhan hän jo isovelikin. Mutta ei vielä, tämän kokoelmateoksen seikkailut Onni seikkailee pienempänä poikana.

Onni-pojan seikkailut sisältää kokonaisuudessaan jo yhdeksän teosta käsittävän Onni-poika -sarjan kolme ensimmäistä osaa: Onni-pojan puuhakas päivä, Onni-pojan mahtava matka ja Onni-pojan kierrätyskirja. Puuhakas päivä kertoo nimensä mukaisesti Onni-pojan touhuista aivan tavallisena päivänä esitellen hänen elämänsä tärkeitä asioita, turvallisuuden tunnetta synnyttävää kotia, erilaisia esineitä, peruspäivärytmiä. Mahtava matka -kirjassa Onni-poika sitä vastoin lähtee vanhempineen lomailemaan ja tutuksi tulevat niin matkatavarat kuin muutkin matkailuun liittyvät asiat kuten erilaiset kulkuvälineet ja lomapuuhat. Lopussa palataan taas omaan kullankalliiseen kotiin. Entäpä Onni-pojan kierrätyskirja sitten? No, siinä tietysti kierrätetään; viedään jätteitä oikeisiin paikkoihin, rakennetaan pahvilaatikosta merirosvolaiva, todetaan että vanhasta paperista syntyy uutta ja järjestetään kirpputori. Siis ekologista alusta loppuun.

Kirjailija-kuvittaja Sanna Pelliccionin Onni-pojasta kertovia kirjoja suosittelisin suurin piirtein Onnin ikäisille lapsille vanhempineen. Niiden kautta on helppo tutustuttaa lapsi uusiin, ehkä lähitulevaisuudessa omallekin kohdalle tuleviin asioihin, kuten päiväkotiin tai pikkusisarukseen. Yhtä lailla ne sopivat uusien sanojen tutuksi tekemiseen tai ihan vain erilaisten elämässä vastaan tulevien kysymysten ratkomiseen. Kehotan sarjaan tutustumista!

P.S. Jo loppuunmyytyjä Onni-poikia saattaa olla vaikea saada käsiinsä, mutta kiinnostuneille tiedoksi, sarjan kolme seuraavaa tarinaa, Onni-pojasta tulee isoveli, Onni-poika menee päiväkotiin ja Onni-poika ja hirveä hirviö, löytyvät kesällä ilmestyvästä yhteisniteestä Jännittäviä aikoja, Onni-poika.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaisan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...