Frans G. Bengtsson: Orm Punainen, Orm Punainen kotona ja idän retkillä

Osta kirja itsellesi

Orm Punainen on historiallinen romaani, joka sijoittuu viikinkien maailmaan 900-luvun loppupuolelle. Orm on ruotsalainen nuori soturi, joka sattumalta tempautuu mukaan viikinkiretkelle Länsi-Eurooppaan. Monivaiheisen retken aikana hän vierailee niin Espanjassa kuin Englannissakin ja kohtaa sekä ystäviä että vihollisia. Myös kulttuurit törmäävät räiskyvästi yhteen, kun viikingit tutustuvat ensi kerran kristinuskoon.

Jatko-osassa Orm perheineen yrittää elää rauhallista elämää kotitilallaan Ruotsissa, mutta vanhat vihamiehet eivät jätä häntä rauhaan, ja hän joutuu puolustamaan kotiaan vainolaisilta. Viikinkiyhteisökin asettaa hänelle omia velvotteitaan, ja lopulta hän joutuu myös vaaralliselle aarteenetsintäretkelle Venäjälle.

Nämä kirjat voi lukea sekä jännittävänä seikkailukertomuksena että uskottavana dokumenttina viikinkien maailmasta. Viikinkien ajatusmaailmasta, tavoista ja arkielämästä oppii paljon uutta, eikä tarinoista puutu yllättäviä käänteitä. Ensimmäinen osa on todellinen klassikko, eikä jatko-osakaan paljon jää jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.