Ken Follett: Tuli ilta ja tuli aamu

Tuli ilta ja tuli aamu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oli aika, jolloin Ken Follettin kirjat olivat normaalin pituisia dekkareita. Vuosien kertyessä Follettin ilmaisu on kuitenkin muuttunut runsaammaksi, ja jo tuttuun tapaan Tuli ilta ja tuli aamu on julmettu jötkäle, jonka lukeminen on ergonominen haaste.

Follettin uusin teos sijoittuu 1000-luvun Englantiin, ja se on itsenäinen esiosa Taivaan pilareille. Kirjan päähenkilöt ovat korostetun moderneja: Aldred on homoseksuaali, edistysmielinen munkki, Ragna älykäs ja intohimoinen normanninainen ja Edgar nokkela ja kirkasotsainen veneenveistäjä. Follettille tyypilliseen tapaan hänen pahat henkilöhahmonsa ovat todella pahoja ja hyvät ajoittain suorastaan ärsyttävän hyviä. Ilahduttavasti Follett on kuitenkin valinnut kirjansa sankareiksi epätyypillisiä hahmoja, joita yhdistää älykkyys. Soturit ovat enimmäkseen typeryksiä, mutta naiset kovista kokemuksistaan huolimatta vahvoja selviytyjiä. Näin on ollut Follettin kirjoissa hänen ensimmäisestä teoksestaan Neulansilmästä asti.

Historiallisuus jää Tuli ilta ja tuli aamu -kirjassa valitettavasti verrattain tekniseksi ja pinnalliseksi. Follett on perehtynyt tarkasti keskiajan rakentamiseen, mutta kirjan tapahtumat sijoittuvat enimmäkseen kuvitteelliseen pikkukylään ja sen asukkeihin, ja ajankuva vaikuttaa toisinaan epäuskottavalta. Tuli ilta ja tuli aamu ei kuitenkaan ole tietokirja, vaan se on tarkoitettu puhtaasti viihdytykseksi. Kokenut Follett osaa kirjoittaa sujuvasti, eikä 768 sivua kulu kauaa käsissä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...