Cory Doctorow: Overclocked : Stories of the Future Present

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Cory Doctorow‘n fiktio toimii novellimuodossa. Overclocked on mainio kokoelma scifinovelleja.

Printcrime käsittelee tekijänoikeuksia ja 3d-tulostimia. When Sysadmins Rule the Earth kertoo maailmanlopusta, jonka jälkeen vain järjestelmäylläpitäjät ovat jäljellä.

Anda’s Game on toisaalta jonkinlainen tulkinta Orson Scott Cardin klassikosta Ender (englanniksi Ender’s Game), toisaalta edeltäjä For the Win -kirjalle, joka käsittelee samoja teemoja nettimoninpelien hikipajoista laajemmassa muodossa. I, Robot on nimensä mukaisesti kunnianosoitus Isaac Asimovin robottitarinoille, mutta käsittelee myös digitaalista oikeuksienhallintaa. I, Row-boat on ensimmäinen koskaan lukemani novelli, jonka päähenkilönä on soutuvene.

Kirjassa on lisäksi pienoisromaani After the Siege, joka syntyi Doctorow’n isoäidin muistoista Leningradin piirityksestä, yhdistettynä nykyaikaiseen piratismiin ja tekijänoikeuksilla jyräämiseen.

Kirjan tarinat ovat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. Doctorow onnistuu novelleissaan yhdistämään kiinnostavat tarinat mielenkiintoisiin ideoihin ja ajatuksiin.

Kaikki tarinat löytyvät luonnollisesti Cory Doctorow’n nettisivuilta ilmaiseksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...