Cory Doctorow: Overclocked : Stories of the Future Present

Osta kirja itsellesi

Cory Doctorow’n fiktio toimii novellimuodossa. Overclocked on mainio kokoelma scifinovelleja.

Printcrime käsittelee tekijänoikeuksia ja 3d-tulostimia. When Sysadmins Rule the Earth kertoo maailmanlopusta, jonka jälkeen vain järjestelmäylläpitäjät ovat jäljellä.

Anda’s Game on toisaalta jonkinlainen tulkinta Orson Scott Cardin klassikosta Ender (englanniksi Ender’s Game), toisaalta edeltäjä For the Win -kirjalle, joka käsittelee samoja teemoja nettimoninpelien hikipajoista laajemmassa muodossa. I, Robot on nimensä mukaisesti kunnianosoitus Isaac Asimovin robottitarinoille, mutta käsittelee myös digitaalista oikeuksienhallintaa. I, Row-boat on ensimmäinen koskaan lukemani novelli, jonka päähenkilönä on soutuvene.

Kirjassa on lisäksi pienoisromaani After the Siege, joka syntyi Doctorow’n isoäidin muistoista Leningradin piirityksestä, yhdistettynä nykyaikaiseen piratismiin ja tekijänoikeuksilla jyräämiseen.

Kirjan tarinat ovat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. Doctorow onnistuu novelleissaan yhdistämään kiinnostavat tarinat mielenkiintoisiin ideoihin ja ajatuksiin.

Kaikki tarinat löytyvät luonnollisesti Cory Doctorow’n nettisivuilta ilmaiseksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.