Marko Annala: Paasto

Paasto

Osta kirja itsellesi

Matias Törmä on keski-ikäinen mies, joka tajuaa eläneensä kymmenen vuotta valheessa. Hän on menettänyt uskonsa. Matias on ortodoksi, joka työkseen tutkii kirkkotekstiilejä. Parisuhdekin on perustunut paljon uskon varaan.

Muutoksia tulee, kun paastonaikaan vaimo Marika lähtee pitkälle työmatkalle Etiopiaan. Matias möläyttää uskonkriisinsä vaimolleen juuri ennen tämän lähtöä ja jää sitten yksin henkisten ja fyysisten kriisiensä kanssa: kaatumisessa huonoksi mennyt selkä piinaa miestä jatkuvasti.

Yksin ollessaan Matias joutuu kohtaamaan itsensä ja pohtimaan omia valintojaan. Lapsena orvoksi jääneen Matiaksen mummokin joutuu kuoleman rajalle, mikä vie Matiaksen takaisin lapsuuden muistoihin ja tekemään mielenkiintoisia, ajatuksia herättäviä löytöjä mummon vanhojen tavaroiden joukosta.

Paasto on sujuvasti kirjoitettu kirja, joka kuvaa keski-ikäistä miestä kriisinsä keskellä vakuuttavasti. Ortodoksinen usko tuo kirjaan eksotiikkaa tällaiselle luterilaisuuden keskellä kasvaneelle, tapahtumien sijoittuminen Tampereelle taas tuo mukavaa tuttuutta. Oiva kirja, kaikin puolin. Erityiskiitos menee Tuomo Parikalle upeasta kansikuvasta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...