Ray Bradbury: Paha saapuu portin taa (Painajainen)

Osta kirja itsellesi

Johanna Sinisalo kertoo tästä kirjasta kaiken paremmin kuin minä. Suosittelen lukemaan.

En tiedä, miten itse olisin 14-vuotiaana kirjaan suhtautunut, mutta nyt Bradburyn kerronnan liioitteleva kuvallisuus kuulostaa paikoin turhan koomiselta, eikä minulla ole minkäänlaista suhdetta siihen maailmaan, johon Bradbury yrittää kenties luoda nostalgista kaipausta. Silti tarinaan on onnistuttu luomaan tunnelmaa.

Kiertävä sirkus saapuu pikkukaupunkiin ja sekoittaa 13-vuotiaiden Will Hallowayn ja Jim Nightshaden vilkkaat mielet. Lopputuloksena on yöllisiä kauhuja ja lopulta kamppailua hyvän ja pahan välillä.

Vaikka teksti onkin paikoittain metaforiltaan vähän turhan paksua, Paha saapuu portin taa (tai Painajainen, kuten aikaisemman suomennoksen nimi kuuluu) on loppujen lopuksi varsin viihdyttävää luettavaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...