Meg Gardiner: Pahuuden piiri

Osta kirja itsellesi

Kirjoittajan mukaan tämä on hänen uuden dekkarisarjansa alku. Oikeuspsykiatri Jo Beckett, jonka työnä on laatia kuolleista psykologisia profiileja kuolemansyyn selvittämiseksi, saa tehtäväkseen tutkia paria melko samanlaista murha-itsemurhaa. Tätä kautta hän pääsee selville omalaatuisesta Likaisten salaisuuksien klubista. Klubista, johon kuuluu rikkaita ja kuuluisia sekä hyvin menestyviä vaikutusvaltaisia kaupunkilaisia, joilla kaikilla on jotakin rumaa takanaan. Jotakin, josta todisteet löytyvät vain klubin jäseniltä. Jokin ei kuitenkaan täsmää edes tässä kuviossa. Tämä ei riitä. Omituiset murhat, murhayritykset, oudot tapahtumat sekä pelottelu jatkuvat ja vauhti vain kiihtyy.

Takana kuohuu San Fransiscon kerma ja sen edustajat, tosin luontokin antaa näytteitä vahvuudestaan maanjäristyksen aikana. Suuri ratkaisu alkaa häämöttää ja se onkin pelottavampi ja oudompi kuin kukaan aavistaakaan. Tohtorilla itselläänkin on nimittäin oma salaisuutensa. Hän joutuu kohtaamaan salaisuutensa, pahimman pelkonsa sekä kylmäverisen ja erittäin älykkään, muita manipuloivan murhaajan.

Kirjasta ei puutu vauhtia, tiukkoja tilanteita ja yllättäviä käänteitä. Tämä ei kuitenkaan ole itse tarkoitus, runsaasti psykologisointia ja arvostelukykyä tarvitaan — siinä Beckett onkin omalla paikallaan. Aloituksena ei lainkaan huono toimintajännäri lajissaan. Trillereiden ja psykologisten dekkareiden ystäville uusi vaihtoehto siis tarjolla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...