Ann Brashares: Pajunkissat ja kasvun kesä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ama, Jo ja Polly ovat olleet ystäviä ala-asteelta asti ja aikaisemmin he ovat viettäneet myös kesänsä yhdessä. Nyt ystävyys on kuitenkin alkanut rakoilla. Ama lähtee loman ajaksi kesäkouluun, joka ei ollutkaan kunnollista opiskelua, vaan patikointiretki. Jo työskentelee ravintolassa. Polly on kotona ja haluaa mallileirille. Kaikilla tulee kesän aikana erilaisia ongelmia.

Kirjassa seurataan jokaista tyttöä vuorotellen. Mukana on myös kirjeitä ja alkuvaiheessa muistelua yhteisestä menneisyydestä. Tarina ei sinänsä ole kauhean ihmeellinen, mutta se ei oikeastaan haittaa, kun kirja on kuitenkin kokonaisuutena hyvä. Kirja pitää kuitenkin otteessaan koko ajan, kun lukija haluaa seurata, mitä tytöille käy. Välillä tytön luota toisen luokse hyppiminen häiritsee, jos toisen tilanne on juuri jännittävässä kohdassa.

Amerikassa ilmeisesti julkaistaan enemmänkin tämän tyylistä nuortenkirjallisuutta, mutta sitä sitten kuitenkin suomennetaan liian vähän. Brashares on kirjoittanut aikaisemmin sarjan Neljä tyttöä ja maagiset farkut. Sarjan päähenkilöt vilahtavat myös tässä kirjassa. Paikoitellen kirja tuntuu Maagisten farkkujen uudelta versiolta, kun kirjoitustyyli ja välillä myös henkilöhahmot tuntuvat niin samanlaisilta.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...