Noora Valkonen: Pala kurkussa : Selviytymistarinoita syömishäiriöistä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Toimittaja Noora Valkosen kirja Pala kurkussa kertoo syömishäiriöistä. Kirjaan on koottu syömishäiriöisten ja heidän läheistensä kokemuksia. Myös Valkonen on itse kärsinyt syömishäiriöstä.

Syömishäiriö saattaa alkaa vain yhdestä väärästä kommentista. Sen jälkeen syömisestä tulee ongelma, joka voi viedä mielen, terveyden ja lopulta jopa hengen. Tunnetuimpia syömishäiriöitä ovat anoreksia, bulimia, ortoreksia ja ahmintahäiriö. Myös muita syömishäiriöitä ja niiden yhdistelmiä esiintyy. Syömishäiriötä pidetään helposti nuoren tytön sairautena, mutta siihen saattaa sairastua kuka tahansa iästä ja sukupuolesta riippumatta. Yhteistä useimmille sairastuneille on itsekriittisyys, herkkyys ja perfektionismi. Monen asiantuntijan mielestä syömishäiriö johtuu tukahdutetuista, piilotetuista tunteista.

Pala kurkussa -kirjassa syömishäiriöön sairastuneet ja heidän omaisensa kertovat tuntemuksistaan. Kirjasta käy ilmi kuinka hankala ja julma tauti syömishäiriö on. Se vaikuttaa voimakkaasti paitsi sairastuneisiin myös heidän perheisiinsä. Onneksi kirjassa valetaan lukijoihin myös toivoa: syömishäiriöstä voi toipua. Pala kurkussa on nopea- ja helppolukuinen mutta tärkeä kirja.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...