Antti Tuomainen: Palm Beach Finland

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Palm Beach Finland on lomakylä jossain päin Suomea, meren rannalla. Omistaja vaikuttaa heti aluksi sellaiselta nilkiltä, että hänen touhuissaan ei hyvä heilu.

Olivia Koski on nainen, joka on juuri muuttanut seudulle, taloon, jonka on perinyt isältään. Työskentelee lomakylässä rantavahtina. Ei kuitenkaan saa olla rauhassa, koska hänen talossaan tapahtuu murha ja sen jälkeen kaikkea muutakin perin kummallista.

Matematiikan opettaja Jan Nyman tulee lomailemaan lomakylään. Oikeasti hän on poliisi, joka tulee tutkimaan kyseistä murhaa, johon ei tunnu löytyvän minkäänlaista ratkaisua.

Chico ja Robin ovat kaksi tomppelia, jotka tekevät melkein mitä vaan, kun käsketään ja maksetaan. Parhaita ystävyksiäkin vielä. He ovat Palm Beach Finlandin henkilökuntaa.

Paikalle saapuu myös lakimies, joka kiertää kaikki läpi ja on valmis maksamaan yhdelle sun toiselle siitä, että saisi selville, kuka on murhan takana. Niinpä kaikilla tuntuu olevan rahapula ja se kummasti lisää tietoja.

Jan Nyman yrittää pitää langat käsissään, opetella samalla surffaamaan, kun ratkoo mysteeriä ja kun vielä sydämen asiatkin ovat soppaa maustamassa, niin eiköhän siitä jotain synny.

Antti Tuomainen leikittelee mustalla huumorilla siihen tyyliin, että huimimmatkaan kohtaukset eivät hiuksia nostata. Kirjaa lukee koko matkan pienellä odotuksella, että mitähän seuraavalla sivulla napsahtaa. Sujuvaa ja vauhdikasta kerrontaa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 244 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...