Ragnhild Nilsen: Paremmaksi puhujaksi

Osta kirja itsellesi

Sen verran monissa konferensseissa ja tilaisuudessa on tullut käytyä tunnistaakseen hyvän puhujan. Hyvän puhujan ei tarvitse olla mielenkiintoinen, edustava taikka edes järkevä. Paras puhuja osaa ottaa yleisönsä niin hyvin, että jokainen jopa tuhatpäisestä yleisöstä tuntee, että juuri hänelle puhutaan. Hyvän puhujan puheesta ei tarvitse tehdä muistiinpanoja, jokainen tulee muistamaan jotain.

Kirjassa on otettu huomioon oleellinen, eikä anneta turhia vinkkejä tai sääntöjä, joita yleensä kuulee. Jos ääni on heikko tai ei voi pitää käsiään aisoissa, ei se vaikuta siihen onko hyvä puhuja vai ei. Mikrofonit on keksitty ja jos puhuja on hyvä, eivät käsien heilauttelu haittaa esitelmän laatua.

Kirja on jaettu 12 lukuun, mikä on myös alkuperäisessä nimessä mainittu, mutta suomennoksessa ohitettu. Löydä ja voita ongelma kerrallaan. Kirja on sopivan kokoinen ja houkutteleva, jotta siihen todella tulee tartuttua. Kirjassa on paljon hyviä esimerkkejä, jotka saavat ymmärtämään, ettei ole ainoa, jolle yleisölle puhuminen tuottaa vaikeuksia. Käytännöllinen opas oman äänensä löytämiseen.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.