Louise Penny: Pedon mieli

Pedon mieli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Louise Pennyn Three Pines -dekkarisarjaa on käännetty viimevuosina rivakasti. Sarjan ensimmäisen osan julkaisi aikanaan WSOY, mutta todellisen kotinsa kirjasarja on löytänyt Bazarilta, joka on julkaissut sarjaa kahden osan vuositahdilla. Pedon mieli on sarjan yhdestoista osa.

Pienessä Three Pinesin kylässä Kanadassa on pieni poika, jolla on mahtava mielikuvitus. Hän on vuosia kertonut erilaisia uskomattomia tarinoita aina ufoihin asti. Yhtenä päivänä selviää, että jossain hänen tarinoissaan on jotain perää, koska hän katoaa. Vammoistaan ja menneisyydestään toipuva Armand Gamache joutuu selvittämään katoamistapausta, joka laajenee koskettamaan koko kylää.

Armand Gamache on juuri tämän aligenren dekkareihin sopiva hahmo. Hän on varsin tarkkaavainen, fiksu ja ymmärrettävä. Toki kymmenen edellistä kirjaa on jättäneet häneen jälkensä, mutta sekin tuntuu pikemminkin hahmon kasvusta tarinoiden lomassa. Tämä kuitenkin tarkoittaa väistämättä myös sitä, ettei kirjasarjan kimppuun ole aivan täysin luontevaa hypätä mistä tahansa osasta.

Vaikka tämän tyyppisiin cozy crime -dekkareihin monesti yhdistetäänkin tapahtumien verkkaisuus, tarina etenee paikoitellen hieman hitaasti. Kirja olisi ehkä kaivannut pientä tiivistystä.

Ympäristön kuvaus on sarjassa varsin onnistunutta. Three Pines on eloisa paikka, jonka pinnan alle kertyy paljon salaisuuksia. Ainakin murhia paikkakunnalla riittää, joten asukkaiden mahdollisesti kannattaisi harkita muuttamista.

Mikäli dekkarikirjallisuus kiinnostaa, Pedon mieli ja sarjan aikaisemmat osat ovat hyvä vaihtoehto viihteeksi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...