Rick Riordan: Pedon varjo

Pedon varjo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pedon varjo päättää Carter ja Sadie Kanesta kertovan Kanen aikakirjat -sarjan. Sarjan ensimmäisessä osassa erillään eläneet sisarukset joutuivat pahaa aavistamatta keskelle muinaisten egyptiläisten jumalten maailmaa ja saivat kuulla maailmanlopun estämisen olevan heidän harteillaan. Kolmannessa osassa seikkailu on jo edennyt pitkälle, eikä tappioiltakaan olla vältytty. Kirjan alussa näyttääkin väistämättömältä, että kaaoksen käärme Apep tuhoaa koko maailman, eikä Sadiella ja Carterilla ole keinoja asiaa estää. Onnekseen  heillä ei myöskään ole aikaa murehtia asiaa, sillä heillä on liian kiire säilyä hengissä edes maailmanloppuun saakka. Aika moni taho nimittäin näyttää haluavan heidät hengiltä.

Pyrkiessään pelastamaan maailmaa Sadie ja Carter yrittävät pitää kiinni myös tavallisen elämän rippeistä; Carter haaveilee treffeistä erään tietyn tytön kanssa ja Sadie puolestaan tuskailee kahden pojan loukussa. Harmi vain että toinen pojista uhkaa kuolla hetkenä minä hyvänsä ja toinen on kuoleman ja hautajaisten jumala. Ihan normaaleimmasta päästä ei ehkä ole sekään, että heidän isästään on tullut manalan jumala, joka tuomitsee kuolevaisten henkiä.

Pedon varjo jatkaa Rick Riordanin takuuvarmalla linjalla taaten lukijalle vauhtia ja vaarallisia tilanteita hengästyttävällä tahdilla. Synkästä asetelmasta huolimatta huumori on mukana tarinassa koko ajan, eikä kirjailija ole unohtanut romanttisiakaan hetkiä. Kolmen kirjan myötä havaitsin myös kiintyneeni moniin kirjojen henkilöhahmoista, ja tarinoiden langat punotaankin ilahduttavasti yhteen tässä viimeisessä osassa.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...