Mervi Lindman: Peppe pussaa & Peppe pillastuu!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Peppe hurmasi minut ensinäkemältä; tähän riitti pelkkä vilkaisu teoskaksikon kansikuviin. Peppe pussaamassa ja vihaisena, voi miten söpöä!

Mervi Lindmanin alun perin ruotsiksi ilmestynyt Peppe-sarja kertoo Peppe-nimisestä taapertajasta, varmasti noin vuoden vanhasta pikku pojasta. Peppe on tunteellinen, Peppe on hauska, juuri niin kuin tuonikäiset yleensä ovat, kaikessa tempperamenttisuudessaan. Ensin pussaillaan miltei kaikkea – ei sentään matoa! – ja sitten kiukutellaan, ollaan kuin leijona tai krokotiili ikään. Mutta raivoaminen on rasittavaa, ja sitten Peppe tahtookin olla vain äidin syliin kipuava pikku, pikku pupu.

Kuten sanottua minä ihastuin Peppeen ikihyvin. Mervi Lindmanin ihastuttava kuvitus ja oivaltava taaperohuumori iskivät niin äitiin kuin poikaankin, kun tutustuimme yhdessä näihin kirjoihin. Erityisesti pussauskirja oli pienen koelukijani mieleen, Peppen harmitusta hän ei ehkä täysin käsittänyt – vaikka tarina olikin kuin hänen elämästään ikään.

Jotakin tuttuakin Peppessä oli ja ihmekös tuo, onhan Lindman kuvittanut kotimaisia eturivin lastenkirjoja, kuten Ella ja Siiri -sarjoja jo vuosia.

Suositan ilolla.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...