Mervi Lindman ja Tiina Nopola: Siiri löytää simpukan

Siiri löytää simpukan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On kesän ensimmäinen hellepäivä. Siiri suuntaa vanhempiensa kanssa rannalle. Rannalta löytyy pikku-Otto, joka on rakentamassa hiekkalinnaa. Siiri liittyy seuraksi ja yhdessä hiekkalinna kohoaa korkeuksiin.

Idylli särkyy, kun keski-Otto ja iso-Otto saapuvat uimalaseineen, räpylöineen ja snorkkeleineen. Hiekkalinnojen tekeminen on kuulemma lapsellista, isot pojat sen sijaan sukeltelevat vedessä ja esittelevät merestä löytämiään aarteita. Voi kun osaisi sukeltaa, huokailee Siiri.

Vaan niinpä vain Siirikin oppii sukeltamaan. Iso- ja keski-Otto hukkaavat löytämänsä hienon simpukan, mutta Siiri rohkaistuu, sukeltaa ja löytää sen – ja simpukan sisältä vieläpä helmen.

Siiri löytää simpukan on tuttua Siiri-tyyliä, Mervi Lindmanin kuvitus on entisellään ja tarinan elementit Ottojen kanssa kilvoitteluineen muista Siiri-kirjoista tuttua. Siiri-kirjojen ystäville taattua laatua.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...