Tiina Nopola: Siiri ja villi taapero

Osta kirja itsellesi

Siirin äiti löytää varastosta laatikon, jossa on Siirin vauvatavaroita. Laatikosta löytynyttä tuttia pitää heti mennä näyttämään pikku-Otolle. Otoltakin löytyy vauvatavaroita: oma tutti, lastenvaunut, vauvan pitsimyssy. Kun Otto tokaisee mahtuvansa vielä vaunuihin, Siiri saa idean: pikku-Otto voisi ryhtyä Siirin vauvaksi!

Siiri lähtee pikku-Otto vaunuissa kauppaan. Kun iso-Otto ja keski-Otto tulevat vastaan, he eivät tunnista pikku-Ottoa. Siiri jättää pojat vahtimaan ”serkkuaan” sillä välin kun käy kaupassa. Otot ihmettelevät, miten pikkuinen on kovasti pikku-Oton näköinen. Iso-Otto menee tökkimään vauvaa, mutta vauvapa puree tätä sormesta! Pojat pakenevat, ja sillä välin pikku-Otto hipsii kärryistä karkuun.

Kun Siiri palaa kaupasta, kärryt ovat tyhjät ja alkaa kova etsintä, kun vauva on kadonnut. Minne villi taapero on kadonnut?

Siiri-kirjat ovat hyvää luettavaa leikki-ikäisille, eikä tämä uusin ole poikkeus. Nelivuotias tyttäreni piti kirjasta kovasti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.