Veera Salmi: Perhoset veljeni ympärillä

Perhoset veljeni ympärillä

Osta kirja itsellesi

Veera Salmi on tunnettu pääasiassa lastenkirjoistaan: Puluboi ja Poni -sarja on hyvin suosittu ja päätynyt elokuvaksikin asti. Salmi kirjoittaa kuitenkin myös aikuisille.

Perhoset veljeni ympärillä on kuvaus vähän kummallisesta perheestä. Siihen kuuluu äiti, kolme aikuista lasta, muistisairas mummo ja äidin uusi mies ja tämän teini-ikäinen lapsi. Lasten kreikkalainen isä on kuollut jo aiemmin. Joona on vähän haahuileva tyyppi, mutta kiinnostunut elokuvakäsikirjoittamisesta ja fanittaa Tim Burtonia. Joonia tutkii perhosia ja harrastaa nyrkkeilyä. Kuopus Johannes on mykkä huippuviulisti.

Tapahtumat alkavat, kun Johannes sijoittuu Reykjavikissä järjestetyssä viulukilpailussa toiseksi (Joona sanoo, että ”Johannes olisi voittanut, jos vain olisi halunnut”) ja pian sen jälkeen katoaa jäljettömiin.

Katoaminen suistaa perheen elämän pois raiteiltaan. Kirja kertookin siitä, miten eri perheenjäsenet selviävät Johanneksen katoamisesta – ja asioista, joita tapauksen tutkiminen lopulta paljastaa. Tarvitaan puhuva koira, joka saa nimekseen Burton, maailman pienin kamera ja yllättäviä tapahtumia Roomassa, jotta perheen elämä alkaa purkautua uusille, mielenkiintoisille raiteille.

Perhoset veljeni ympärillä on vauhdikkaasti etenevä, hauska ja kiinnostava kirja erikoisesta perheestä ja yllättävistä tapahtumista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...