Jeffrey Ford: The Physiognomy

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jeffrey Ford maalailee synkän maailman, jossa ensimmäisen luokan fysiognomi Cley tekee työtään kaikella tieteellisellä tarkkuudella. Fysiognomia, luonteenpiirteiden selvittäminen ihmisen fyysisistä piirteistä, on tieteistä ylin ja ratkaisee kaikki rikokset vaivattomasti. Fysiognomiset piirteet voivat tuomita kenet tahansa ja rangaistus on aina kuolema.

Ylin fysiognomi Cley lähetetään pois valtakunnan keskipisteestä, Hyvinrakennetusta Kaupungista, kauas provinsseihin selvittämään rikosta, johon liittyy ikuisen elämän suovan hedelmän varkaus. Provinsseissa Cley joutuu kohtaamaan rakkauden voiman ja fysiognomian rajat.

The Physignomy on miellyttävän tiivis kirja. Reilussa 200 sivussa Ford ehtii pyöräyttää läpi kolminäytöksisen matkan rajoille, helvettiin ja takaisin, muuttuneena miehenä. Cley tekee matkaa niin ulkoisesti kuin henkisesti. Matkan varrella pohditaan moraalikysymyksiä ja kohdataan hyvin mielenkiintoinen joukko ihmisiä ja ilmiöitä.

Tämä World Fantasy -palkittu tarina on saanut pari jatko-osaakin. Niiden laadusta en tiedä, mutta parin näytteen perusteella Jeffrey Ford vaikuttaa hyvin taidokkaalta ja omaperäiseltä fantasistilta tai uuskummailijalta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...